Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou pas către construirea unui nou spital regional la Constanța. Ce decizie a luat ministrul Sănătății

ro

22 Mar, 2022 10:48 3490 Marime text
Spitalul Regional ConstanțaMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, va semna proiectul de hotârâre a Guvernului pentru trecerea unui teren din Viile Noi în domeniul public al Județului Constanța pentru construirea unui nou spital regional. Informația a fost confirmată de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.

Proiectul a fost înaintat spre semnare ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și ulterior va fi trimis spre avizare interministerială.

Mihai Lupu a precizat că terenul are peste 100.000 mp, iar  realizarea unității medicale va fi efectuată cu fonduri europene şi din bugetul local județean în urma deschiderii liniilor de finanțare pentru perioada 2021 – 2027, precum și din orice alte surse de finanțare identificate.

Aleșii județeni au adoptat, în aprilie 2021, un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României pentru transmiterea terenului și construcțiilor de pe strada șoseaua din Vii în domeniul public al Județului, pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Constanța.

Ministrul Sănătății a semnat memorandumul de transfer al terenului către CJC la începutul lunii februarie.

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii