Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:38 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou pas în reabilitarea Comandamentului Flotei Unitatea Militară 02542 Focșani anunță organizarea unei proceduri publice (document)

ro

01 Apr, 2020 00:00 4154 Marime text
 
Unitatea Militară 02542 Focșani continuă demersurile pentru reabilitarea fostului sediu al Statului Major al Forțelor Navale UM 02150, acum Comandamentul Flotei.
 
Iată că Ministerul Apărării, prin Unitatea Militară 02542 Focșani, anunță organizarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului
"Lucrări de intervenție la pavilionul A din cazarma 477 Constanța", situată pe strada Remus Opreanu. Valoarea estimată a contractului este de 1.7913.669,91 lei. Ofertele sau cererile de participare vor fi depuse până pe data de 05.05.2020, ora 15:00, urmând să fie deschise în aceeași zi. Oferta trebuie să fie valabilă până la 05.09.2020. Clarificările se pot solicita cu 5 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor.  Ofertantul trebuie să prezinte informații aferente mediei cifrei de afaceri globale anuală, pentru anii 2017, 2018, 2019 care trebuie să fie de cel puțin egală cu 35.000.000 lei. De asemenea, ofertantul trebuie să prezinte informații aferente principalelor lucrări executate din care să reiasă că au fost duse la bun sfârșit în ultimii 5 ani lucrări similare în valoare cumulată de minim 17.000.000,00 lei, fără TVA, la nivelul a unuia sau a mai multor contracte de lucrări.
 
Lucrările se vor executa având în vedere normativele românești și în conformitate cu graficul de execuție înaintat investitorului și aprobat de Beneficiar. Orice modificare de proiect se va face cu acordul investitorului, beneficiarului și al proiectantului. Toate lucrările de clădiri provizorii se vor efectua și întreține pe cheltuiala constructorului. Șantierul și lucrările vor fi iluminate în întregime pe timpul nopții, sau ori de câte ori vizibilitatea este slabă în decursul zilei. Va fi respectată legislația de mediu în vigoare, condițiile impuse prin acordurile, avizele și punctele de vedere emise de autoritățile implicate în avizarea proiectului.
 
Organizarea de șantier va fi amenajată strict pe suprafața deținută de beneficiar și pusă la dispoziția executantului de către utilizator, conform D.T.O.E..; nu vor fi ocupate suprafețele limitrofe și nu vor fi deschise căi de acces suplimentare; organizarea de șantier se va amplasa în interiorul suprafeței alocate de autoritatea contractantă.
 
Reamintim că pe data de 9 februarie 2018, Unitatea Militară 02542 Focșani a obținut Certificatul de urbanism nr. 413 pentru „Modificare AC nr. 1218/18.08.2016 «Lucrări de intervenție la Pavilionul A (C1) din Cazarma 477 Constanța - Consolidare și reabilitare Pavilion A, reparații capitale Pavilion B (C2), refacere suprafețe betonate, alei, parcări» prin reamenajare interioară și exterioară, reabilitare împrejmuire“.  De asemenea, pe data de 18 august 2017, Unitatea Militară 02542 Focșani a obținut de la Primăria Constanța Autorizația de Construire nr. 1218 pentru reabilitarea Cazărmii 477 de pe strada Remus Opreanu nr. 9 din Constanța. Actul consta în „Lucrări de intervenție la Pavilionul A (C1) din cazarma 477 Constanța - consolidare și reabilitare pavilion A, reparații capitale pavilion B (C2), refacere suprafețe betonate, alei, parcări“. Primăria municipiului Constanța a eliberat, pe data de 27 februarie 2015, și certificatul de urbanism pentru „Lucrări de intervenție la Pavilionul A din Cazarma 477 Constanța - consolidare și reabilitare Pavilion A, reparații capitale Pavilion B, reabilitare branșament termoficare punct termic RADET, reabilitare rețea alimentare cu apă, reabilitare rețea canalizare, grup electrogen și platformă betonată, racord electric subteran de joasă tensiune, refacere suprafețe betonate, alei, parcări“.
 

Responsabili de atribuirea contractului

 
Persoanele cu funcții de decizie în cadrul autorității contractante, responsabile de atribuirea procedurii publice, sunt: Dănuț Ungureanu, Marius Neacșu, Mihail Bădița, Florinel Stratulat, Ovidiu Gheorghe, Adrian Rădeanu, Ciprian Mușescu, Gabriel Grosu, Lia Nicoară, Mariana Marin.
 

Monument istoric 

 
Sediul Comandamentului Marinei Militare (cunoscut și ca Sediul Amiralității sau Comandamentul Flotei) este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului Constanța. Impozanta clădire a fost construită de compania engleză „Danube and Black Sea Railway“, condusă de John Trevor Barkley, companie care a construit și linia ferată Constanța - Cernavodă (1858 - 1860). Construcția s-a realizat după planurile arhitectului Alexandru Hristea Orăscu, între anii 1879 - 1881, în stil neoclasic, cu frontoane, capiteluri și statui decorative. A fost folosită vreme îndelungată ca hotel, inițial numit „Terminus“, apoi „Carol“. Prima denumire se datorează faptului că aici era capătul liniei ferate care ducea „La vii“, plaja orașului de la sfârșitul secolului trecut.

 
După Primul Război Mondial, imobilul a fost preluat de Liga Navală „Yacht Club“, apoi de Cercul Militar, iar între anii 1925 - 1927 devine cămin ofițeresc. În anul 1958 este sediul unor întreprinderi locale și din 1978 devine sediul Comandamentului Marinei Militare. Între anii 1924 și 1927, clădirea este supraetajată, iar intre anii 1982 și 1983 se restaurează, păstrându-se stilul neoclasic.
 
În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de participare la licitație și caietul de sarcini al achiziției.
 
Citește și:
 
În ce stadiu se mai află reabilitarea Comandamentului Flotei. Ce act a emis Primăria Constanța


Primăria Constanța a emis un document important Încă un pas pentru reabilitarea Comandamentului Flotei

 Comandamentul Flotei s-a mutat. Ce se întâmplă cu sediul instituției declarat monument istoric (video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii