Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:26 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un număr record de migranți au traversat ilegal Canalul Mânecii

ro

23 Aug, 2022 13:15 1004 Marime text
  • Ele ridică la 22.670, conform unei numărători făcute de agenţia britanică de ştiri Press Association, numărul migranţilor care au efectuat această călătorie extrem de periculoasă de la începutul anului, comparativ cu numai 12.500 la aceeaşi dată în 2021.

Un număr de 1.295 de migranţi au traversat luni Canalul Mânecii cu mici ambarcaţiuni pentru a ajunge în Anglia, un nou record pentru o singură zi, în ciuda planurilor succesive ale guvernului conservator britanic de a opri acest fenomen, conform Londrei, relatează Agerpres.

Aceste traversări au avut loc la bordul a 27 de ambarcaţiuni şi depăşesc precedentul record, care data din noiembrie anul trecut, a precizat Ministerul Apărării britanic.

Ele ridică la 22.670 numărul migranţilor care au efectuat această călătorie extrem de periculoasă de la începutul anului, comparativ cu numai 12.500 la aceeaşi dată în 2021.

Pentru întreg anul 2021, 28.500 persoane au ajuns în acest fel în Regatul Unit, marcând un record de la explozia acestor traversări în 2018 în contextul blocării portului francez Calais şi a tunelului de sub Canalul Mânecii.

Un raport parlamentar recent din Marea Britanie estima că numărul total ar putea ajunge în acest an la 60.000 de persoane, în ciuda promisiunilor repetate ale guvernului conservator britanic, care a făcut din acest subiect o prioritate după Brexit, de a transfera milioane de lire Franţei pentru a o ajuta să consolideze supravegherea coastelor şi să înmulţească măsurile pentru a înăspri primirea de migranţi.

Londra a încheiat un acord extrem de controversat cu Rwanda pentru a trimite în această ţară din Africa de Est solicitanţi de azi care ajung ilegal pe teritoriul britanic.

Deşi nu a avut loc încă niciuna dintre aceste expulzări - un prim zbor prevăzut în iunie a fost anulat după o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) -, candidaţii la succesiunea lui Boris Johnson - Rishi Sunak şi Liz Truss - au promis că vor continua această politică.


Un alt pas înapoi în politica migratorie britanică este că guvernul a renunţat la planul său de a converti o fostă bază a forţelor aeriene din nordul Angliei în centru pentru solicitanţi de azil.

Cel puţin 203 persoane au murit sau au fost date dispărute, pe mare sau la sol, în încercarea de a ajunge în Anglia plecând de pe litoralul din nordul Franţei începând cu 2014, dintre care 27 într-o singură zi la sfârşitul lui 2021 într-un naufragiu, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii