Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un pas important pentru coridorul de transport prin Portul Constanța Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur operat de Azerbaijan Airlines!

ro

03 Jun, 2024 14:11 733 Marime text
 foto: Pixabay De astăzi, avem zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines!

Corina Martin a subliniat că această nouă rută completează cooperarea strategică dintre România și Azerbaidjan în domeniile livrării de energie verde și creării unui coridor de transport de mărfuri între Asia și Europa prin Portul Constanța. Decizia de a lansa acest zbor a fost luată rapid de Azerbaijan, în doar 7 zile, în luna aprilie.

“În completarea celor două mari direcții de cooperare strategică între cele două țări, respectiv livrarea de energie verde şi crearea unui coridor de transport de mărfuri generale între Asia şi Europa, prin Portul Constanţa, s-a lansat, astazi, primul zbor direct între Baku si București, o decizie luată de Azerbaijan în numai 7 zile, în cursul lunii aprilie!

Sunt convinsă că acest zbor direct va stimula schimburile de afaceri și culturale , dar va deschide consistent și circulația turistică între cele două țări.

De altfel, în această seară, Organizația de turism a Azerbaidjanului își prezintă destinația, atracțiile și gastronomia, în cadrul unui eveniment de promovare, organizat la București. 

În doar trei ore, cu 300 de euro dus-întors poţi ajunge în Caucaz. Turiștii  români pot să aleagă Baku pentru un un city break prelungit, în care, deja, Azerbaijan îi va cuceri, la fel cum şi azerii vor veni să descopere România, cu potenţialul sau turistic unic și fascinant.

Țin să felicit pe Ambasadorul Azerbaidjan în România, dl Gudsi Osmanov și pe Ambasadorul României în Azerbaidjan, pentru eforturile și susținerea acordate acestui proiect, care conectează, în mod direct, România și Azerbaijan.

Primul zbor pe noul tronson a avut loc astăzi, pe 3 iunie 2024. Frecvenţa ulterioară va fi de două curse pe săptămână, în zilele de luni şi joi, durata unei călătorii fiind de trei ore.

Azerbaijan Airlines este o companie aeriană azeră fondată în anul 1992, care operează o varietate de modele de aeronave Airbus (A319-100, A320-200, A340-500), Boeing (B787-800, B757-200, B767-300, B787-800) şi Embraer 190, către aproximativ 60 de destinații”- a transmis Corina Martin, FPIOR. 


Citește și:

Corina Martin, secretar general al FPIORPeste 30.000 de turişti vor fi prezenţi în acest weekend pe litoral. Cele mai aglomerate stațiuni
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii