Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român era să rămână fără economiile pe care le ținea în sobă. Soluția salvatoare a venit de la BNR

ro

11 Jul, 2024 20:33 649 Marime text
Sursa foto: Captură video/ Instagram




 
  • Un bărbat care își păstra economiile într-o sobă a fost la un pas să rămână fără toți banii strânși, după ce temperaturile ridicate au topit bancnotele. Incidentul neobișnuit a fost rezolvat cu succes, grație intervenției Băncii Naționale a României (BNR).

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, și-a păstrat economiile în bancnote de 100 și 200 de lei într-o sobă, fără să se gândească la riscurile implicate, potrivit știripesurse.ro. La un moment dat, temperatura ridicată din sobă a cauzat topirea și distrugerea parțială a banilor, lăsându-l pe bărbat într-o situație financiară dificilă. Zecile de bancnote distruse însumau peste 20.000 de lei, o sumă considerabilă pentru orice economisitor.

Soluția providențială de la BNR

Fără a-și pierde speranța, bărbatul s-a prezentat la o sucursală a Băncii Naționale a României cu bancnotele distruse. BNR, într-o postare pe pagina sa de Instagram, a explicat situația și soluția oferită. În clipul video postat de bancă, pot fi văzute zeci de bancnote topite, iar instituția a asigurat restituirea întregii sume de bani proprietarului.

BNR a specificat că bancnotele îndeplineau criteriile necesare pentru a fi înlocuite. Conform procedurii, pentru a beneficia de restituirea contravalorii, bancnotele trebuie să prezinte elementele de identificare (seria și numărul) și să nu lipsească mai mult de 40% din suprafața acestora.
 
 
 

Citește și
 Zeci de percheziții pentru destructurarea unor grupări infracționale periculoase. Ce au descoperit anchetatorii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii