Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un transport cu ajutoare umanitare trimis populației civile din Liban. Decizia, aprobată de Guvernul României (DOCUMENTE)

ro

04 Oct, 2024 09:59 177 Marime text
Sursa foto: Facebook/ Marcel CiolacuUn transport cu ajutoare umanitare oferite de România populației civile din Liban a plecat în această dimineață spre această țară. Ajutorul umanitar gratuit constă în produse alimentare.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, decizia acordării ajutorului umanitar pentru populația civilă din Liban a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, convocată ieri, 3 octombrie 2024, de premierul Marcel Ciolacu, la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență. Hotărârea a fost adoptată de CNSU având în vedere situația de securitate din Orientul Mijlociu, care a generat și o criză umanitară în Republica Libaneză.

Transportul bunurilor se realizează pe cale aeriană cu resurse naționale, puse la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale. Totodată, ca parte a misiunii, vor fi prezenți și 2 ofițeri de legătură  din cadrul Direcției Generale pentru Protecție Civilă din cadrul DSU.

România continuă să-și onoreze angajamentele și se alătură comunității internaționale solidară cu statele care se confruntă cu situații majore de urgență.

Hotărârea CNSU poate fi consultată în secțiunea Document a materialului.

Citește și: 

Românii din Liban, repatriați în țară, au fost întâmpinați de premierul Marcel Ciolacu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii