Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:09 06 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un videoclip cu informații false, distribuit de zeci de mii de ori Virusul este „pulverizat” din elicoptere

ro

07 Feb, 2022 20:00 1884 Marime text
Un videoclip cu informații false, distribuit de zeci de mii de ori în doar câteva zile, anunță că virusul care este „pulverizat” din elicoptere. O postare pe pagina RO Vaccinare anunță că imaginile nu sunt din România și că videoclipul a fost șters:



"O nouă bazaconie de import distribuită de zeci de mii de ori în doar câteva zile: Virusul este „pulverizat” din elicoptere! FALS! 

Un clip republicat de o persoană a fost preluat de peste 54 de mii de utilizatori în doar 4 zile. În clip este prezentată o formație de elicoptere care degajă fum. Elicoptere din clip nu sunt din dotarea structurilor din Sistemul Național de Apărare și imaginile nu sunt din România. 


Îi rugăm pe colegii noștri de la Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro și Forţele Aeriene Române să ne ofere mai multe informații. 



După cum precizează „autorul”, clipul a fost șters în urma raportărilor, dar a decis că este o bazaconie cu mult potențial și l-a repostat. 



 Dezinformări similare au fost demontate de AFP. Avem dovezile: https://bit.ly/3L8O1Me.

 Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com."

Reacția MAI




Și Ministerul Afacerilor Interne a reacționat, într-o postare pe Facebook :

"Ministerul Afacerilor Interne nu are în dotare astfel de elicoptere, iar imaginile nu sunt din România! 
În clipul publicat de o persoană și preluat de peste 54 de mii de utilizatori în doar câteva zile nu sunt elicoptere din dotarea MAI. 

Le răspundem colegilor noștri de la #rovaccinare și vă asigurăm că vom susține necondiționat sănătatea publică. 

Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false. Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România:

https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com."

Foto Facebook/ RO Vaccinare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii