Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 16 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una dintre cele mai cunoscute companii de cosmetice, Avon, a depus cerere de intrare în faliment

ro

16 Aug, 2024 13:42 360 Marime text
Cosmetice. Sursa foto: freepik

Compania de cosmetice Avon Products Inc., cunoscută pentru vânzările sale door-to-door, a depus o cerere de intrare în faliment în încercarea de a evita un val de procese legate de utilizarea talcului în produsele sale, despre care se susține că ar cauza cancer, informează romanialibera.ro.

Conform unui raport BoF, marți, Avon a solicitat protecția falimentului în temeiul capitolului 11 în Delaware, cu scopul de a soluționa 386 de cazuri individuale legate de talc.

Compania a cheltuit deja 225 de milioane de dolari pentru apărarea în procese și pentru plăți compensatorii, dar nu mai dispune de lichidități suficiente pentru a continua litigiile sau a ajunge la o soluție, potrivit lui Philip Gund, Chief Restructuring Officer.

În documentele depuse la tribunal, Avon a avertizat că se așteaptă ca numărul de procese să continue să crească în lipsa unei soluții permanente.

Avon este cea mai recentă companie care recurge la faliment pentru a face față unor procese similare, urmând exemplul unor companii mari precum Johnson & Johnson, care au încercat fără succes să ajungă la înțelegeri prin intermediul falimentului.

Avon este o companie multinațională de cosmetice și produse de îngrijire personală, fondată în 1886 de David H. McConnell în Statele Unite.

Cunoscută pentru modelul său de vânzări directe, Avon a devenit una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume, oferind o gamă variată de produse, de la machiaj și parfumuri până la produse de îngrijire a pielii și bijuterii.

Avon este recunoscută și pentru implicarea sa în cauze sociale, precum lupta împotriva cancerului de sân și violenței domestice. Compania are milioane de reprezentanți independenți în întreaga lume, ceea ce îi permite să ajungă direct la consumatori în numeroase țări.

romanialibera.ro. 

Citește și: 

O româncă, noul director general al companiei Avon. Și-a început cariera în Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii