Undă verde de la Mediu pentru o platformă tehnologică în Portul Midia. Cine investește
Undă verde de la Mediu pentru o platformă tehnologică în Portul Midia. Cine investește
31 Jan, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2081
Marime text
- Proiectul este propus a fi amplasat în orașul Năvodari, Port Midia, nr. cadastral CF 101115, jud. Constanța
- Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 05.02.2022.
Autoritatea competentă pentru protecţia mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul CN APM SA prin Costel Stanca, pentru Grup Servicii Petroliere Logistic SRL.
APM a decis că „Nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul : „Platformă Tehnologică în Portul Midia”, propus a fi amplasat în orașul Năvodari, Port Midia, nr. cadastral CF 101115, jud. Constanța.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 8-16.30, vineri, intre orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 05.02.2022.
Amintim că la finele lui 2021, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Forasol S.R.L., membră a Grupului GSP, a preluat unele linii de afacere aferente unor activități din domeniul serviciilor petroliere aparținând unor companii ale Grupului Schlumberger. Forasol S.R.L., înfiinţată în anul 2018, are ca obiect principal de activitate servicii anexe extracției petrolului brut și gazelor naturale, conform unui comunicat publicat pe portalul Consiliului Concurenței. Principala activitate a Grupului GSP constă în furnizarea serviciilor/produselor legate de activitatea platformelor marine, societățile membre ale acestui grup având capabilitatea de a asigura o prezență pe mai multe arii de activitate ce se circumscriu serviciilor de construcții a platformelor offshore și a structurilor subacvatice, serviciilor de mentenanță, serviciilor de management integrat de proiect, precum și serviciilor conexe acestora, cum ar fi: servicii de prevenire și stingere a incendiilor, servicii de catering, servicii de decontaminare, precum și servicii de transport offshore cu elicoptere. Grupul Schlumberger este furnizor de tehnologie și servicii pentru industria petrolieră, fiind specializat în proiectarea, dezvoltarea și furnizarea de tehnologie aferentă operațiunilor/etapelor de extracție a petrolului și gazelor naturale.
Cine este Gabriel Valentin Comănescu
Născut în Dâmboviţa şi stabilit în Constanţa, Gabriel Valentin Comănescu a absolvit Academia Militară „Mircea cel Bătrân“. Omul de afaceri a cumpărat în anul 1999 de la AVAS compania de foraj Foserco, din al cărei acţionariat făcea parte Federaţia Sindicatelor Industriei Petroliere. Doi ani mai târziu, Comănescu a cumpărat fabrica de echipamente petroliere „1 Mai“ Ploieşti, iar uzina a fost redenumită „Upetrom“.
În 2004, Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, companie care, în anul 2005, a cumpărat de la stat platformele petroliere româneşti. Tranzacţia a avut o valoare de 100 de milioane de dolari. În anul următor, apare Upetrom Group, care include societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin, servicii de intervenţii la sondă, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, transport naval şi turism. Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia. GSP deţine 10% din aria petrolieră concesionată până acum în Marea Neagră.
A ajuns la această performanţă după ce a cumpărat concesiunile firmei irlandeze Petroceltic, care a decis să ajungă în România. Gabriel Valentin Comănescu mai este asociat în: Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Gvc Real Estate Office SRL, Petromar Resources SA, Spg Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Upetrom Group Management SRL, Vega Turism SA.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Celebra companie italiană Augusta Offshore SpA, în „război“ cu GSP Offshore SRL, controlată Gabriel Comănescu
A murit Carmen Neagu, fost director general al companiei GSP Power din cadrul Grup Servicii Petroliere
Cîţu solicită ministrului Energiei să prezinte public proiectele consorţiului care include şi GSP Power
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii