Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 26 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde pentru viitoarea stație de epurare construită de CN ACN Constanța la Ovidiu

ro

16 Apr, 2022 00:00 1824 Marime text
  • Terenul pe care se dorește realizarea investiței are suprafața totală de 2.384.514 mp
 
Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul CN Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța.
 
Este vorba de proiectul de construire a unei stații de epurare, care va fi amplasat în orașul Ovidiu, ecluza Ovidiu, județul Constanța. Mediul a decis că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului.
 
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanta din Constanta, str. Unirii nr. 23, în zilele de luni - joi, între orele 9.00-13.30, vineri, intre orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro.
   
Comentariile/Observaţiile/Propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 22.04.2022.
 
Terenul pe care se dorește realizarea investiței are suprafața totală de 2.384.514 mp și se află în extravilanul orașului Ovidiu, conform PUG aprobat cu HCL nr. 143 / 30.10.2019, în partea nord-vest a localității, pe Canalul Poarta Alba – Midia, Năvodari. Prin proiect se propune construirea unei stații de epurare tip SBR, cu capacitatea de 2,25 mc/zi, pentru apele uzate menajere provenite de la grupurile sanitare din cadrul obiectivului.
 
Instalația propusa este bazată pe tehnologia SBR (sequencing batch reactor sau reactor biologic cu alimentare secvențială) ce reprezintă de fapt o tehnologie de epurare cu nămol activ asemanatoare cu cea din stațiile de epurare orășenești, diferența esențială constând în segmentarea procesului și comasarea lui tehnologică într-un singur compartiment.
 
PRECIZĂRI:
 

 Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Detalii despre viitoarea stație de epurare de la Agigea, construită de CN Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța (DOCUMENT)
 
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii