Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța, achiziție de aproape 250.000 de euro pentru laboratorul de cercetare în Realitate virtuală și augmentată (DOCUMENT)

ro

10 Sep, 2024 11:04 139 Marime text
Universitatea „Ovidius” Constanța. Foto: ZIUA de Constanța

Universitatea „Ovidius” Constanța vrea să cumpere arhitectură hardware în vederea extinderii Laboratorului de cercetare în Realitate virtuală și augmentată.
 
În acest sens, în data de 9 octombrie a.c., de la ora 15:00, va organiza o licitație de 1.236.534 de lei (aproximativ 250.000 de euro) pentru atribuirea contractului.
 
„Derularea de activități de cercetare-inovare cu și pentru parteneri economici și publici, ca și pregătirea avansată a studenților în conformitate cu cerințele angajatorilor impun achiziția de echipamente moderne din domeniul TIC: Sistem de calcul optimizat AI/Deep-Learning, Stație randare/procesare, sistem de scanare 3D ultra-portabil, imprimantă 3D Ultimaker, căști de realitate virtuală (VR), căști de realitate mixtă (VR&AR) și pachete de programe informatice corespunzătoare. Sistemul de calcul optimizat pentru aplicații de inteligență artificială (AI deep learning) și stația de randare asigură puterea de calcul necesară rulării aplicațiilor specifice realităților mixte. Sistemele de scanare și imprimare 3D permit digitizarea obiectelor reale și, respectiv fabricarea digitală de prototipuri, pentru diversele tipuri de aplicații avute în vedere. Ecranele Videowall și căștile de tip VR și AR asigură vizualizarea și/sau imersarea într-o realitate virtuală, augmentată sau mixtă. Sistemele de calcul inteligent, echipamentele de realitate virtuală și/sau augmentată vor permite abordarea unor teme de interes pentru agenți economici din domeniul transporturilor (aplicații de monitorizare a traficului, de recunoaștere a obstacolelor pe traseu, a stării de somnolență a șoferului etc.) sau al turismului (tururi hoteliere virtuale, spații de joacă pentru copii etc.), pentru muzee (tururi virtuale), pentru firmele preocupate de îngrijirea sănătății (recuperare medicală după accidente sau tratare a fobiilor etc.)”, se arată în descrierea succintă.
 
Arhitectura hardware în vederea extinderii Laboratorului de cercetare în Realitate virtuală și augmentată este compusă din:
• Sistem videowall - 1 buc
• Sistem de calcul optimizat AI/Deep-Learning - 1 buc
• Stație randare / procesare cu 4 GPUs - 1 buc
• Cască VR – de tip Oculus Quest 2 128Gb sau echivalent – 1 buc
• Cască VR – de tip HTC Vive Pro set complet V2 sau echivalent – 1 buc
• Cască AR – de tip Hololens 2 sau echivalent – 3 buc
• Kit scaner laser 3D ultra-portabil complet accesorizat pentru scanare terestră și aeriană – 1 buc
• Imprimantă Ultimaker S5 pro Bundle – 1 buc
 
Contractul va fi atribuit în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
 
Arhitectura hardware va fi livrată la sediul autorității contractante din bulevardul Mamaia nr. 124, Constanța.
 
Durata contractului este de 90 de zile.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

 
Citește și:
Concurs la Universitatea „Ovidius” din Constanţa pentru funcțiile de decani. Iată lista candidaților!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii