Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:43 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanţa, partener instituțional într-un proiect european pentru dezvoltarea yachtingului costier de croazieră la Marea Neagră

ro

22 Apr, 2021 11:57 1339 Marime text
  • Proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră-Black Sea Cruise-Sustainable small-scale cruising/yachting” are o perioadă de implementare de 15 luni.
  • Va putea fi evaluată situația din fiecare țară urmând a se identifica barierele şi factorii care împiedică dezvoltarea acestui segment specific al turismului nautic. 
Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a aprobat participarea instituţiei la proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră - Black Sea Cruise - Sustainable small – scale cruising/yachting”, contract ENI 2020/421-957, cofinanţat din fonduri europene, informează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, responsabil pentru implementare.

Potrivit sursei citate, proiectul „Transport maritim costier durabil la Marea Neagră-Black Sea Cruise-Sustainable small-scale cruising/yachting” are o perioadă de implementare de 15 luni, şi un buget total de 81.127,40 euro asigurat prin programul de asistenţă al Uniunii Europene pentru Organizaţia Cooperări Economice la Marea Neagră: BSEC PERMIS-Support to the Implementation of the Eastern Partnership Multilateral Dimension and the Implementation of the Northern Dimension and the Black Sea Synergy.

Proiectul este coordonat de Centrul Internațional pentru Studii la Marea Neagră (ICBSS), în cooperare cu opt parteneri locali și regionali precum: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică Karadeniz,  Universitatea Libera din Burgas, Universitatea de Stat din Soci, Academia Maritimă din Odessa, Academia Maritimă de Stat din Batumi, SML - Strategies Mer et Littoral - o firmă de consultanță din Franța și CLIMAZUL, o firmă specializată în derularea de proiecte europene din Grecia.

„Specialişti şi cercetători din România, Turcia, Bulgaria,  Federaţia Rusă, Ucraina şi Georgia vor identifica soluţii pentru armonizarea cadrului legislativ şi a capacităţilor operaţionale, din statele riverane, în transportul maritim costier pentru utilizarea navelor de croazieră cu dimensiuni mai mici de 100 m, yahturi și alte ambarcațiuni din această clasă, prin cooperare transfrontalieră între partenerii proiectului, pentru a valorifica potențialul de creștere al sectorului de turism de croazieră în bazinul Mării Negre”, a precizat prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, responsabil pentru implementare din partea UOC.

În urma implementării proiectului va putea fi evaluată situația din fiecare țară urmând a se identifica barierele şi factorii care împiedică dezvoltarea acestui segment specific al turismului nautic, yachtingul de croazieră urmând a se elabora analize comparativ folosindu-se ca baze de referințe modele de succes din țările mediteraneene.

În context, proiectul își propune să asigure un dialog structurat cu un grup țintă de părți interesate la nivel local și regional pentru a explora oportunități de afaceri concrete în regiune și pentru a identifica căile de finanțare și a sprijini acțiunile pentru promovarea unor astfel de modele.

Sursă foto: Universitatea „Ovidius” din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii