Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNSAR Peste 230 de dosare de daună transmise firmelor de asigurări după inundațiile din Dobrogea

ro

04 Sep, 2024 12:14 153 Marime text
InundatiiPeste 230 de notoficări de daune au primit companiile de asigurare, membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) în urma furtunilor şi ploilor torenţiale de săptămâna trecută din zona Dobrogei.

Conform UNSAR aceste notificări de daune avizate au fost depuse atât în baza asigurărilor de locuinţe, cât şi a celor dedicate bunurilor şi sediilor companiilor.

"Mai mult de jumătate dintre aceste avizări au fost făcute pentru acoperirea daunelor produse locuinţelor de aceste fenomene de o intensitate nemaiîntâlnită în zona Dobrogei. Aceste notificări au fost realizate în contextul în care doar 14% din locuinţele din Regiunea Sud-Est sunt protejate de o asigurare facultativă", se arată într-un comunicat al UNSAR.


De asemenea, UNSAR a precizat că în 2023, pentru acoperirea pagubelor unei locuinţe, produse tot din cauza unei furtuni, a fost achitată dauna-record a ultimilor 5 ani pentru acest tip de risc, cu o valoare de peste 400.000 lei.

Citește și: 

Primarul comunei Amzacea, județul Constanța„Niciuna dintre casele afectate nu este asigurată. La una asigurarea a expirat pe 24 august“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii