UNSAR Proprietarii a 10 locuinte asigurate au încasat despăgubiri de 6 milioane de lei
UNSAR: Proprietarii a 10 locuinte asigurate au încasat despăgubiri de 6 milioane de lei


Incendiul este cauza tuturor acestor daune. Avem, așadar, o nouă confirmare a faptului că incendiile pot avea urmări dezastruoase asupra bugetului unei familii, motiv pentru care se și situează pe primul loc în topul riscurilor de care se tem românii, alături de cutremure, transmit reprezentanții Uniunii Nationale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
“În fiecare zi, 19 locuințe sunt afectate de incendii. Pe de altă parte, România este una dintre țările cele mai expuse cutremurelor. De altfel, chiar mâine comemorăm 48 de ani de la cutremurul din 1977. În acest context, asigurarea locuinței nu este doar o opțiune, ci o necesitate – mai ales că, în medie, doar 2 din 10 locuințe sunt protejate complet de o poliță de asigurare”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.
În România, o locuință poate fi asigurată complet printr-o poliță facultativă. Aceasta se poate încheia doar pentru locuințele care sunt deja protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi pagubele produse de dezastre naturale, dar și alte tipuri de riscuri, precum: incendii, explozii, furtuni, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc., a mai punctat sursa citată.“În ultimii ani, am observat o creștere semnificativă a despăgubirilor plătite pentru locuințele afectate, ceea ce arată cât de vulnerabile sunt casele noastre în fața mai multor riscuri. Protejarea completă a locuinței trebuie să fie o prioritate pentru fiecare proprietar responsabil”, a precizat Alina BĂRBULESCU, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.
De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin includerea unor acoperiri suplimentare, în funcție de specificul fiecărei locuințe și de nevoile individuale ale clienților. De exemplu, se pot acoperi și prejudiciile produse vecinilor, avariile panourilor fotovoltaice sau chiar se pot oferi soluții în cazul unor urgențe – prin intervenția unor specialiști atunci când situația o impune (avarii instalații de apă/gaze/încălzire, pene de curent, avarii ale acoperișului, sistemelor/elementelor de acces în locuință etc.).
Citește și:
Se împlinesc 48 de ani de la cutremurul din 1977. INCDFP lansează un nou produs cartografic
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp