Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. CV, avere și interese Florian Constantin Andrei, desemnat director general interimar al Drumuri Judetene Constanța SA (DOCUMENTE)

ro

19 Sep, 2024 12:49 1464 Marime text
Florian Constantin Andrei a fost desemnat astăzi director general interimar al Drumuri Judetene SA de noul Consiliu de Administrație. Acesta își va prelua mandatul începând cu 20 septembrie a.c.

Florian Constantin Andrei  a fost directorul Confort Urban intre 2017-2022, este de profesie inginer și deține și un curs de management infrastructură critică dar și un altul de expert achiziții publice.  CV-ul integral poate fi consultat în secțiunea „documente".

Menționăm că în 2022, asociatul unic al Societăţii Confort Urban - S.R.L., Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ce deţine întregul capital social, în baza Deciziei Consiliului de Administraţie nr. 304/24.06.2022, a decis revocarea din funcţia de director general a lui Andrei Constantin-Florian. 

Amintim că la data de 13 septembrie Daniela Șerban a fost desemnată președintele CA al societății Drumuri Județene Constanța.

Consilierii judeţeni s-au reunit pe data de 4 septembrie 2024, în şedinţă extraordinară convocată de îndată, pentru a dezbate şi vota proiectul de hotărâre cu privire la numirea administratorilor provizorii ai Societății „Drumuri Județene Constanța” SA, inițiat de grupul consilierilor județeni PNL.

În cadrul ședinței, a fost dezbătut și aprobat proiectul de hotărâre ce stabilește numirea a cinci administratori provizorii, care vor ocupa aceste funcții până la finalizarea procedurii de selecție. Mandatul lor este de maxim cinci luni, cu posibilitatea unei prelungiri unice, pentru încă două luni. Cei desemnați, în urma exprimării votului secret al aleșilor locali, sunt: Nicoleta Carmen Drăgan, Ionela-Marilena Costache, Cristian Pătruțoiu, Daniela Șerban și Emilia-Georgeta Țuțui. În plus, a fost aprobată și indemnizația brută de 4200 de lei pe lună pentru fiecare administrator provizoriu. Proiectul a fost aprobat în unanimitate. 

Florian Constantin Andrei, la judecată cu SC Confort Urban SRL

Pe rolul instanțelro din Constanța se află dosarul nr. 7292/212/2023 având ca obiect acțiune în daune contractuale, în care reclamant este fostul director al Confort Urban, Andrei Constantin Florian iar pârât este  Confort Urban SRL

Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul acestei instanțe la data de 17.03.2023, reclamantul, în contradictoriu cu pârâta Confort Urban SRL a solicitat instanţei să dispună:obligarea pârâtei la plata sumei de 49.547,0976 lei, reprezentând compensare în bani a zilelor de concediu de odihna/vacanţă neefectuate, conform art. 6.5 din Contractul de mandat nr. 9190/09.07.2018 iar în temeiul art. 453 Cod procedură civilă, obligarea pârâtei la suportarea cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul proces.

Averea și interesele lui Florian Constantin Andrei

Cea mai recentă declarație de avere a lui Florian Constantin Andrei datează din iunie 2022, atunci când i-a încetat mandatul de director general la Confort Urban SRL.

Potrivit documentului care poate fi studiat în secțiunea „documente", în 2022, Florian Andrei Constantin a declarat că este coproprietar pe trei terenuri agricole, cu o suprafață de 34 de ha situate în orașul Techirghiol. Totodată avea o casă de 117 mp în Valu lui Traian cumpărată în 2017 și
un apartament de 47 mp în Năvodari, ambele deținute împreună cu soția.

În bănci la acea dată avea 46.000 lei și două credite scadente în 2034, respectiv 2045 în valoare toală de peste 52.000 lei.

La capitolul interese, acesta a menționat că este membru în Asociația Profesională de Drumuri și Poduri, vezi „documente".


Oficial de la Drumuri Județene SA!

Consiliul de Administrație al Drumuri Județene Constanța S.A., întrunit astăzi în ședință extraordinară, a avut pe ordinea de zi numirea Directorului General al societății. Fiind un subiect de interes public, anunțăm prin prezentul comunicat că această funcție va fi deținută de  ing. Constantin Florian Andrei.  Acestuia i s-a acordat un mandat provizoriu.

Numirea lui a fost adoptată cu unanimitate de voturi pentru, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie semnat contractul de mandat ce îi oferă puteri depline.

Tot pe ordinea de zi de astăzi s-a regăsit numirea Directorului Economico-Financiar, acest post fiind preluat de Petcu Monica-Mirela. Aceasta a mai deținut și în trecut aceeași funcție, desfășurându-și activitatea în cadrul societății din anul 2006.

„Tot în cadrul ședinței au mai fost aprobate Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului de Administrație și Codul de Etică aferent acestuia, urmând ca în ședințele viitoare să se aprobe noul statul al Societății.

De asemenea, s-au purtat discuții preliminare pentru contractarea unor servicii externe de audit care să verifice activitatea Societății de până la numirea noului Consiliul de Administrație și s-au solicitat documente justificative pentru debitele neîncasate în valoare aproximativă de 9 milioane lei, în vederea demarării urgente a procedurii de recuperare creanțe.

Pentru Consiliul de Administrație este extrem de important că a fost finalizată numirea celor doi directori, echipa fiind acum completă și fiind create premisele pentru revigorarea activității Societății.

Începând cu data de 20.09.2024, când noul director al Drumuri Județene Constanța S.A. își preia mandatul, acesta devine persoana împuternicită în relația cu terții, inclusiv cu instituțiile de presă", a transmis Ionela Costache, membru în Consiliu de Administrație.


Citește și: 

Daniela Șerban a fost desemnată președintele CA al societății Drumuri Județene Constanța 

Judecătoria Constanța și-a declinat competența către TribunalFostul manager al Confort Urban vrea să obțină banii pe concediul neefectuat în perioada mandatului


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii