Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vaccinurile antigripale, inca asteptate la Mangalia

ro

29 Oct, 2009 01:56 1296 Marime text
racit_gripa.jpgMedicii din Mangalia aşteaptă, şi la ora actuală, sosirea vaccinurilor antigripale ce vor fi alocate tuturor categoriilor sociale din localitate cu risc de îmbolnăvire foarte mare. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, Constantin Dina, spune că acestea vor ajunge la serviciul pe care îl conduce în câteva zile şi că întârzierea nu va provoca neplăceri pacienţilor: „Deocamdată, sosirea acestor vaccinuri întârzie, însă avem timp să recuperăm timpul pierdut, pentru că listele primite la medicii de familie din judeţ ne vor ajuta să repartizăm dozele tuturor beneficiarilor în câteva zile de la venirea lor", afirmă Constantin Dina.

Protejarea populaţiei prin administrarea acestui ser va dura până la data de 1 decembrie, când va începe campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1. Şeful DSP Mangalia, dr. Mariana Petre, ne-a declarat că, anul acesta, s-au cerut mai multe doze decât de obicei, mai precis peste 12.500 de fiole. „Vor beneficia, gratuit, de acest vaccin persoanele cu vârste peste 65 de ani, bolnave cronic sau sănătoase, cardiacii, diabeticii, dar şi familiile cu venituri mici ori care locuiesc în medii improprii, care i-ar putea îmbolnăvi. Dar ne vom deplasa şi la Căminul de Bătrâni, Centrul Maternal, la Şcoala Sanatorială, din incinta spitalului, cât şi la creşe. Evident, printre categoriile ce vor primi cu prioritate dozele se află personalul medical din toate unităţile sanitare şi de învăţământ din oraş", a declarat dr. Mariana Petre.

În această perioadă, la nivelul municipiului, medicii de familie se confruntă cu un număr foarte ridicat de pacienţi cu răceli, viroze respiratorii şi chiar pneumonii. Aceeaşi situaţie există şi la Spitalul Municipal Mangalia, care a raportat DSP peste 100 cazuri de infecţii respiratorii şi aproape 20 pneumonii. Şeful DSP Mangalia ne-a mai spus că, în zilele ce vor veni, toţi elevii clasei I din oraş vor fi vaccinaţi împotriva difteriei şi tetanosului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii