Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vara aceasta te bucuri de evenimente fără incidente SIGNAL IDUNA se îngrijește de SIGURANȚA ta

ro

06 Aug, 2024 16:27 328 Marime text
 

Ca un ecou de pe litoral, veștile bune circulă cel mai repede, precum atmosfera de festival din sezonul estival. Anul acesta, mai mult ca oricând, tot mai multe concerte răsună pe litoral, prilej cu care punem din nou România la loc de cinste pe harta festivalurilor din Europa.
Dacă de 1 Mai polii distracției sunt stațiunile Vama Veche și Mamaia, pe timpul verii atât stațiunile, cât și orașul Constanța sunt gazde pentru turiști de toate vârstele, cu oferte de cazare și activități de relaxare pentru toate gusturile și buzunarele.
Relaxarea pe care o aduce vacanța și tendința de a face excese pentru că suntem în concediu, combinate cu aglomerația, euforia serilor de festival și nopțile în care nu ne odihnim suficient, ne consumă toată energia și ajungem să ne resimțim atunci când ne așteptăm mai puțin. De obicei, cele mai multe întâmplări nefericite apar în clipele de respiro sau în scurtele momente de neatenție.
Din fericire, evenimentele neprevăzute din zonele de divertisment își pot găsi rezolvare dacă organizatorii și furnizorii de servicii iau în calcul și o plasă de siguranță, precum asigurările de la SIGNAL IDUNA. După ce anul trecut a asigurat evenimentele din deschiderea și închiderea Timișoara Capitală Europeană, în acest an SIGNAL IDUNA este asigurătorul festivalului de rock ARTmania, desfășurat la Sibiu, unde muzica servește drept temă centrală, iar artele vizuale, în special fotografia și pictura au un rol important. Astfel, participanții și organizatorii s-au putut bucura fără griji de evenimentele desfășurate timp de trei zile, știind că sunt în siguranță.
Dacă ești liber profesionist activ în sectorul evenimentelor, cu siguranță vara este cel mai încărcat sezon pentru tine. Având multe proiecte în paralel sau consecutiv, situațiile neplăcute pot apărea când te aștepți mai puțin. E drept că, oricât de mult ne-am dori, este inevitabil ca totul să meargă conform planului. Partea și mai bună este că, dacă alegi să închei o asigurare de răspundere generală de la SIGNAL IDUNA, vei fi protejat pe toată durata evenimentelor.
În contextul în care schimbările fiscale pentru PFS și profesiile liberale intrate în vigoare în 2024 presupun contribuții mai mari la sănătate, pensii, dar și pentru calculul impozitului pe venit, o plasă de siguranță precum asigurarea de răspundere generală te-ar putea scuti de alte cheltuieli rezultate din daune produse în desfășurarea activității profesionale.
Revenind la evenimente, cum accesul în zona de festival se poate face mult mai devreme față de ora la care artiștii ajung pe scenă și încep propriu-zis concertele, sunt mari șansele ca participanții să asiste la probele de sunet și repetiții. De exemplu... dacă la o cabină foto din cadrul unui festival se împiedică unul dintre participanți de un cablu, distruge una dintre camerele foto, furnizorul de servicii nu trebuie să se îngrijoreze asupra pagubelor, pentru că ele sunt acoperite prin asigurare, care îl ajută să facă față costurilor pentru înlocuirea echipamentului.
Într-un caz similar a fost implicat și Călin, un fotograf din Constanța, care instala stativele de lumini din cadrul unui festival de muzică, unde urma să filmeze spectacolul. În timp ce instala suporturile pentru camera de filmat, a destabilizat un proiector și a slăbit dispozitivele metalice de susținere.
Deși echipamentul părea să fie în stare bună de funcționare până la ora concertului, în timpul spectacolului, proiectorul destabilizat a căzut și a lovit un participant din public, provocându-i răni semnificative.
 
Persoana rănită a beneficiat de acoperire pentru cheltuielile medicale necesare, pentru că din fericire Călin avea o poliță de asigurare de răspundere generală pentru activitățile profesionale desfășurate. În plus, și el a fost despăgubit pentru înlocuirea pieselor din echipamentul distrus.
Acest caz arată importanța unei asigurări de răspundere civilă, în special pentru profesioniști care desfășoară activități care implică riscuri pentru alte persoane implicate. Prin această poliță, Călin a reușit să evite cheltuieli considerabile și să-și protejeze reputația profesională. Fără asigurare, ar fi fost obligat să suporte toate costurile și despăgubirile din propriul buzunar, ceea ce ar fi putut avea consecințe semnificative pentru stabilitatea sa financiară și chiar pentru cariera sa. 
Asigurarea de răspundere generală de la SIGNAL IDUNA este esențială pentru organizatorii de festivaluri, oferind protecție împotriva riscurilor legale și financiare care pot apărea din neglijență sau erori profesionale. Această asigurare ajută la acoperirea costurilor asociate cu posibilele vătămări corporale sau daune materiale suferite de participanți sau colaboratori în timpul desfășurării evenimentului, asigurând astfel continuitatea și succesul festivalului fără a pune în pericol resursele financiare ale organizatorului.
Scopul nostru este să adoptăm măsuri preventive, nu să ne concentrăm pe evenimentele nefericite, pentru că bunăstarea începe acolo unde există asigurare. Asigurarea de răspundere generală de la SIGNAL IDUNA te protejează la fiecare pas al organizării unui eveniment, acoperind eventualele daune sau accidente, astfel încât tu să te poți concentra pe oferirea unei experiențe memorabile tuturor participanților. Te îngrijești de stabilitatea afacerii, în orice moment!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii