Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Petro, indulgent cu Primaria Constanta

ro

18 Aug, 2010 00:47 1929 Marime text
cap_6.jpgPe 6 august au început să se vadă efectele contravenţionale ale legii privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice.

În primă instanţă, fiecare instituţie trebuie să desemneze o persoană responsabilă cu colectarea deşeurilor, din cadrul instituţiei, dacă nu cumva delegarea responsabilităţii cade în sarcina unei terţe părţi. Apoi, instituţia este obligată să prezinte un plan de măsuri privind colectarea selectivă a deşeurilor, instituţiile publice fiind cele care suportă finanţarea colectării.

Control_GM_Vasile_Petro.jpgÎn fiecare birou sau incintă a instituţiei trebuie să fie amplasate trei recipiente de colectare a deşeurilor: unul albastru pentru hârtie şi carton, galben pentru deşeuri de metal şi plastic şi unul alb sau verde pentru sticlă. Tot instituţia publică mai are o obligaţie de îndeplinit, aceea că trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu de depozitare a deşeurilor unde se vor găsi containere de capacitate mare pentru colectarea selectivă. Mai mult decât atât, fiecare instituţie este obligată să ţină evidenţa cantităţilor de deşeuri colectate selectiv într-un registru de evidenţă, iar datele vor fi raportate lunar către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. La capitolul contravenţii, legislativul a propus aplicarea unor amenzi de la 500 la 10.000 lei, iar comisarii Gărzii de Mediu (GM) sunt cei care se vor ocupa de efectuarea controalelor şi de aplicarea amenzilor. Cu toate acestea, Vasile Petro, comisarul-şef al GM, este foarte indulgent cu instituţiile, chiar dacă până acum nu se văd „urme" de containere decât pe străzi. „Se fac micuţe mişcări în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor. Au început să apară mai multe pe străzi, ceea ce este un lucru bun pentru Primăria Constanţa. Noi îi tot păsuim şi încercăm să le mai dăm timp pentru a putea să se pună la punct. Aşa că până la sfârşitul lunii vom trece la verificări", a spus Vasile Petro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii