Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vehiculele staționate regulamentar vor putea fi ridicate de autorități. Cine va suporta cheltuielile?

ro

03 Jul, 2024 10:00 351 Marime text
Polițiștii vor putea stabili relocarea unui vehicul staționat regulamentar, dacă în respectiva zonă se desfășoară lucrări ori dacă va fi nevoie de eliberarea zonei pentru intervenția serviciilor de urgență, potrivit unei ordonanțe oficializate recent. În cazul relocării unui vehicul, proprietarul nu va trebui să plătească cheltuielile pentru ridicarea și transportul acestuia.
 
Potrivit OUG 84/2024, se va putea ridica și un vehicul staționat regulamentar.
 
Mai exact, polițiștii de la rutieră sau, în anumite cazuri, cei locali vor putea dispune relocarea vehiculelor staționate regulamentar, atunci când această măsură este necesară pentru a permite:
  • efectuarea unor lucrări sau prestarea unor servicii publice de interes național sau local;
  • intervenția serviciilor de urgență în vederea prevenirii sau limitării efectelor unor accidente, calamități sau dezastre;
  • instituirea unor măsuri de ordine și siguranță publică.
 
Măsura relocării unui vehicul se va stabili fie din oficiu, fie la solicitarea administrației publice locale, administratorului drumului public sau a instituțiilor care intervin în cazul unor accidente, calamități sau dezastre (pompieri, ambulanță etc.).
 
Vehiculele ridicate în aceste situații se vor reloca în imediata apropiere a locului staționării acestora ori în cel mai apropiat spațiu cu destinația de parcare, după caz. Administrația publică locală sau, după caz, administratorul drumului public va informa proprietarul sau deținătorul vehiculului cu privire la locul unde acesta a fost relocat.
 
În situația relocării unui vehicul, contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul, parcarea ori depozitarea acestuia va fi suportată de către administrația publică locală sau de către administratorul drumului public. În orice caz, proprietarul vehiculului relocat nu va trebui să plătească nimic la relocarea mașinii.


Citește și

Şoferii vor fi avertizaţi printr-o aplicaţie că le-a fost ridicată maşina din parcare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii