Vezi ce „învârte" Vincentelli (documente)
Vezi ce „învârte" Vincentelli (documente)Roberto Vincentelli a venit pe plaiuri mioritice pentru a-şi satisface nevoia de business.
A poposit la Năvodari şi a cumpărat o parte din fosta uzină USAS. Acolo ar fi trebuit să răsară Centrul de gospodărire deşeuri industriale. La acest moment, Vincentelli este implicat în patru societăţi comerciale: Marway Fertilchim, Ecological Center, Combinatul de Îngrăşăminte Chimice şi Joint Ecological Management. În primele trei este asociat cu Manuela Ştefania Marinescu. SC Marway Fertilchim SA are sediul pe strada Principală nr. 1, Năvodari. Acţionari sunt Vincentelli, Manuela Marinescu, Jacopo Vincentelli şi persoana juridică PRF International, care deţine 62,99% din afacere. Administratori sunt Roberto Vincentelli (director executiv), Cezara Alexandra Vişan, Ernesto Sudati (preşedintele Consiliului de Administraţie), Alfredo Cagnani, Manuela Ştefania Marinescu şi Patrizio Giomo (reprezentant asociat persoană juridică). Firma are sedii secundare pe strada Principală nr. 1 Năvodari (recuperarea deşeurilor şi resturilor metalice reciclabile, contract de vânzare cumpărare nr. 2543 din 30 august 1999) şi în Portul Midia, Dana 9, Platforma APM SA (manipulare şi depozitare, act adiţional la contractul de închiriere nr. 4571 din 18 februarie 2011). Marway Fertilchim este asociat în SC Ecological Center SA, alături de Vincentelli şi Marinescu. Consiliul de administraţie este format din Roberto Vincentelli - preşedinte, Manuela Marinescu, Ernesto Sudati, Alfredo Cagnani şi Federica Sudati. Manuela Ştefania Marinescu, inculpată şi ea alături de Vincentelli şi de Tudorel Calapod, fostul primar al Năvodariului, deţine acţiuni în Marway Fertilchim, Ecological Center şi Combinatul de Îngrăşăminte Chimice. Cele trei societăţi sunt administrate, printre alţii, şi de Ernesto Sudati.
Misterul Certificatului de Urbanism
Încătuşarea lui Roberto Vincentelli vine ca urmare a unor percheziţii pe care procurorul Teodor Niţă le-a efectuat pe 29 martie a.c. Omul legii căuta atunci un Certificat de Urbanism ce pare a fi cheia întregii poveşti. Aşa cum ZIUA de Constanţa v-a mai prezentat, certificatul de urbanism cu numărul 715 din 10 august 2004 poartă semnătura lui Ion Dobre. Acesta a fost primar, însă în luna iunie 2004, prin decizia Judecătoriei Constanţa nr. 6549 din 23.06.2004, a fost înlocuit cu Tudorel Calapod, cel care a câştigat scrutinul din acel an. Potrivit Certificatului de Urbanism 715 din 10.08.2004, semnat de Ion Dobre, în calitate de primar, eliberat în urma cererii Ecological Center SRL din 9 iunie 2004, se arată că „s-a achitat taxa de 5.155.000 lei conform chitanţei nr. ... din 10.08.2004".
În aceeaşi zi fatidică de 10 august 2004 au mai fost semnate Certificate de Urbanism. De această dată de însuşi Tudorel Calapod. Este vorba despre actele ce poartă numerele 714 şi 716. Putem observa că cererile solicitanţilor au fost făcute pe 20 iulie 2004, respectiv 14 iulie 2004 şi că taxele au fost plătite în aceleaşi zile. Certificatul din 2004 nu este singurul emis de Primăria Năvodari pentru Ecological Center. În 2005, Tudorel Calapod a mai parafat unul, pentru înfiinţarea unui Centru de deşeuri nepericuloase şi netoxice. Surse din interiorul anchetei spun că, la acea vreme, Agenţia de Mediu a atras atenţia că actul administrativ nu este în concordanţă cu proiectul celor de la Ecological Center. Aşa că, în 2007, Calapod şi-a mai pus o dată semnătura pentru italienii cu Centrul de deşeuri.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp