Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Via Transilvanica- „Drumul care unește”, în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume

ro

26 Jul, 2024 12:48 217 Marime text
foto: wikipedia.org Vești bune pentru România!

Revista Time Magazine a făcut un top 100 al celor mai frumoase locuri de vizitat din lume, iar Via Transilvanica a fost inclus.

Via Transilvanica se întinde în inima Transilvaniei, a devenit o destinație de neocolit pentru cei care doresc să descopere frumusețea naturală și patrimoniul cultural al României.

Turiștii curioși să descopere pădurile virgine ale României și ecoturismul său lent ar trebui să își îndrepte privirea către noua Via Transilvanica, un traseu care traversează țara în diagonală de la Mănăstirea Putna din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin, pe malul Dunării, scrie time.com.

Despre Via Transilvanica 

Via Transilvanica este un traseu de drumeții tematice și de anduranță din România, cu o lungime totală de 1.420 km, care începe la Mănăstirea Putna, străbate 10 județe, peste 400 de comunități și 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și se termină la Turnu Severin. Drumul promovează diversitatea culturală, etnică, istorică și naturală a Transilvaniei, Bucovinei și Banatului montan.

A fost construit între 2018 și 2022, cu designul și concepția sa puternic inspirate de căile istorice ale pelerinilor și traseele de drumeții, cum ar fi Drumul Sfântului Iacob și Traseul Appalachian. Traseul poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau călare. Deviza traseului Via Transilvanica este „Drumul care unește”, scrie wikipedia.org. 

Via Transilvanica se distinge de majoritatea traseelor ​​de drumeții europene prin biodiversitatea sa ridicată, varietatea peisajelor naturale precum și prin moștenirea rurală și modul tradițional de viață păstrat încă în România. Arhitectura și cultura regiunii au fost modelate de români, secui, sași și alte naționalități, ceea ce o face și diversă pentru drumeții din România și din alte țări.


Citește și:

Fotoreportaj ConstanțaPlaja din Tuzla-locul unde întâlnești relaxarea perfectă și peisaje unice (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii