Video Șeful ISU, Cristian Mihai Amarandei, precizări importante despre incendiul puternic de pe bulevardul Mamaia
Video: Șeful ISU, Cristian Mihai Amarandei, precizări importante despre incendiul puternic de pe bulevardul Mamaia- O femeie a murit după ce a sărit de la balcon, în urma incendiului produs în apartament .
- Focul era localizat în casa acesteia, la etajul 6 al unui bloc de pe bulevardul Mamaia, din Constanța.
- Fiul femeii murise cu o lună înainte.
Soțul acesteia a fost preluat de cadrele medicale conștient, cu arsuri pe față. Tragedia este cu atât mai puternică, mai ales că în urmă cu o lună copilul celor doi soți a pierit.
Șeful ISU, Cristian Mihai Amarandei a făcut precizări importante despre acest nefericit incident, pe care le puteți vizualiza în secțiunea Video a materialului.
Șeful ISU Doborgea, despre autoscara trimisă abia după căderea femeiiNoi vrem să verificăm, punct cu punct, pas cu pas, cum s-au desfășurat operațiunile de alertare, de alocare de resurse, de organizare și desfășurare a intervecției. Să vedem unde sunt acele disfuncționalități care au condus la producerea unei neînțelegeri în ceea ce privește modul cum am ajuns la locul intervenției forțele alocate.
Din păcate, s-au strecurat niște erori în ceea ce privește timpul în care a ajuns la locul intervenției autoscara. Autoscara fiind o autospecială din cadrul altui detașament, Detașamentul Palace, acesta se află la o distanță de aproximantiv 8-9 km, față de locul producerii incendiului. Din datele ulterioare s-a constatat că această autospecială a ajuns în jurul orei 9.41, şi nu cum s-a declarat iniţial, 9.27”, a afirmat şeful ISU Dobrogea, miercuri, într-o conferință de presă.
Inspectorul-șef al ISU Dobrogea, Cristian Mihai Amarandei,a precizat pentru cotidianul ZIUA de Constanța, în ce situații sunt folosite saltelele de salvare.Aceste aspecte le verificăm acum. În mod normal, autoscara trebuia solicitată după primirea apelului şi după ce erau alertate echipajele de la Detaşamentul Fripis.
Există o neconcordanţă între ceea ce comunică personalul de serviciu din dispecerat şi ceea ce ne comunică personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Momentul anunţării din dispecerat este ora 9 şi 17 minute. Timpul până când echipajul a fost alertat nu este explicat de personalul de serviciu de la Detaşamentul Palas. Acum încă suntem în cercetare, atât comisia constituită la nivelul inspectoratului, cât şi comisia venită de la IGSU. Credem că a fost o eroare la Detaşamentul Palas”, spune șeful ISU Dobrogea.
„Acestea nu se află în echipamentul de bază al unei mașini de pompieri”, a spus în primul rând șeful ISU. „Folosirea unei saltele de salvare se face, conform protocolului, în situații de amenințări de suicid, când există o situație clară că cineva urmează să sară de la înălțime”, a mai spus Amarandei. Așa cum se poate vedea și în imaginile din filmările apărute în spațiul public, femeia a venit pe balcon prin fumul dens, s-a suit pe marginea balconului, iar cu ajutorul mâinilor s-a sprijinit până când s-a eliberat și a sărit de la etajul șase. Din păcate, la ISU Dobrogea, în acest moment, nu există astfel de saltele de salvare.
Citește și: Incendiu puternic pe bulevardul Mamaia. O femeie a sărit de la balcon Ce spune șeful ISU Dobrogea. Care este procedura în astfel de situații. Trebuia folosită salteaua de salvare?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp