Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ambasadorului Estoniei în România, la Constanța

ro

28 Oct, 2024 12:59 144 Marime text
Sursa foto: Prefectura  județului Constanța



 
  • Vineri, 25 octombrie 2024, prefectul județului Constanța, Adrian-Teodor Picoiu, a primit vizita de curtoazie a Aune Kotli, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Estonia în România, Bulgaria și Moldova.
 
Aceasta a fost prima vizită oficială a Excelenței Sale în Constanța. Din delegație au mai făcut parte Kersti Kirs, adjunct al șefului misiunii, și  Alexandru Bobe, consul onorific al Estoniei la Constanța. Întâlnirea a avut loc în Sala Ovală a Palatului Administrativ, discuțiile axându-se pe domenii de interes comun și pe identificarea de noi oportunități în dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări, potrivit Prefecturii județului Constanța.  Oficialii au abordat mai multe teme, precum migrația și integrarea refugiaților sau digitalizarea administrației publice.

Totodată, Aune Kotli și-a exprimat interesul față de situația la Marea Neagră în contextul geopolitic actual. 

În cadrul discuțiilor legate de migrație, prefectul Adrian-Teodor Picoiu i-a transmis ambasadorului că județul Constanța asigură refugiaților o gamă extinsă de servicii sociale, precum asistență medicală, consiliere și sprijin pentru integrare. Prefectul a amintit, cu această ocazie, de Echipa locală de sprijin în vederea integrării străinilor existentă la nivelul instituției, prin intermediul căreia familiile de refugiați sunt susținute, printre altele, în obținerea documentelor necesare pentru protecție temporară/ azil ori li se facilitează accesul la servicii educaționale sau pe piața muncii.

Un alt subiect important al întâlnirii a fost digitalizarea, un domeniu în care Estonia este recunoscută ca model de bune practici. Prefectul Picoiu a felicitat  ambasadorul  pentru progresele Estoniei în digitalizare și și-a exprimat dorința ca și la nivelul județului Constanța să fie implementat un sistem integrat de gestionare a serviciilor publice. Aune Kotli și-a manifestat deschiderea pentru colaborare în această direcție.

Nu în ultimul rând, discuțiile au vizat și responsabilitățile prefectului în calitate de reprezentant al Guvernului, de la asigurarea verificării legalității actelor autorităților publice locale, până la gestionarea situațiilor de urgență, domnul Picoiu prezentând principalele atribuții care îi revin.
La finalul întâlnirii, oficialii și-au manifesat interesul comun de a continua buna colaborare dintre cele două țări și de a dezvolta proiecte bilaterale.


Citește și
Prefectura Constanța a emis noi ordine pentru constituirea consiliilor locale în UAT-urile județului. Lista actualizată
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii