Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita Ambasadorului Republicii Slovenia în România, Robert Kokalj, la Primarul Municipiului Constanța (FOTO)

ro

05 Jul, 2024 16:34 394 Marime text
Sursă foto: Primăria Constanța
 
  • Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Slovenia în România, Excelența Sa domnul Robert Kokalj.
     
Primarul municipiului Constanța, domnul Vergil Chițac, a primit astăzi vizita de curtoazie a Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Slovenia în România, Excelența Sa domnul Robert Kokalj, transmite un comunicat din partea Primăriei Constanța.

În debutul întâlnirii, s-a discutat despre importanța strategică a orașului și județului Constanța și colaborarea țărilor noastre în cadrul NATO, dar și în alte domenii relevante.

Domnul primar a prezentat distinsului oaspete viziunea echipei sale în ceea ce privește dezvoltarea orașului și oportunitățile economice existente aici. Acesta a subliniat faptul că municipalitatea are ca prioritate atragerea de investiții străine, poate chiar din Slovenia, deoarece Constanța are resurse și numeroase atuuri pentru potențiali investitori.

Excelența Sa domnul ambasador Kokalj a propus o serie de colaborări pentru perioada următoare, printre care organizarea unei vizite de informare la Constanța a unor tur-operatori din Slovenia, pentru a crește numărul turiștilor sloveni care vizitează regiunea noastră, organizarea unor evenimente culturale comune, cooperarea academică în domeniul maritim, precum și stabilirea unor relații de cooperare ale municipiului și portului Constanța cu orașul Koper, cel mai mare port comercial al Sloveniei, situat pe coasta Mării Adriatice.

La finalul vizitei, s-a convenit ca din toamna acestui an să fie demarate unele dintre proiectele menționate mai sus, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Corsa SRL nu poate construi o pergolă la restaurantul Motor din Mamaia. Explicația Primăriei Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii