Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:43 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită de lucru a unei delegații din Statele Unite ale Americii la CNE Cernavodă

ro

30 Jul, 2021 20:27 1454 Marime text

 
  • Vizită de lucru a unei delegații a Departamentului de Stat pentru Energie din Statele Unite ale Americii la CNE Cernavodă.

SN Nuclearelectrica SĂ informează acționarii și investitorii că SNN a primit astăzi, la CNE Cernavodă, vizita de lucru a unei delegații a Departamentului de Stat pentru Energie din Statele Unite ale Americii, condusa de dr. Kathryn D. Huff, Secretar Adjunct în funcție și Secretar Adjunct pentru Energie Nucleara din cadrul Departamentului pentru Energie.

Vizita  are în vedere continuarea cooperării în baza Acordului Interguvernamental Romania-SUA parafat la Washington DC în luna octombrie 2020 și ratificat recent de statul roman, implicit a demarării acestei cooperări în timp util pentru realizarea Proiectului Unităților 3 și 4 conform strategiei aprobate în Adunarea Generala a Acționarilor SNN. Astfel, conform strategiei, dezvoltarea Proiectului Unităților 3 și 4 este structurata în 3 etape derivate din experiență internațională în construcția de noi centrale nucleare:

Etapa Pregătitoare estimata să dureze 24 de luni în care se vor contracta servicii de asistenta tehnica, juridica și financiara pentru conturarea proiectului;

Etapa de Lucrări Preliminare, cu o durata estimata de 18-24 de luni, în care contractorul IPC (inginerie, procurare, constructive) vă realiza partea de inginerie critica a proiectului și documentația de securitate nucleara.

Etapa a treia vă fi dedicata construcției efective și vă avea o durata de 69-78 de luni. În baza acestor etape de realizare, este estimat că Unitatea 3 va intra în exploatare comercială în anul 2030, iar Unitatea 4 în anul 2031.
 

Sistemul energetic romanesc are nevoie de reziliență și sustenabilitate, iar extinderea capacității nucleare în Romania, în contextul actualei tranziții către o economie curata, raspunde acestor necesitați, conduce la creștere economica și sociala, dezvoltarea lanțului de aprovizionare, o cerință necesara în paradigma decarbonizarii, crearea indirecta a aproximativ 19.000 locuri de munca la nivel de industrie, formare de noi generații de specialiști simultan cu evitarea a 20 milioane tone CO2/an prin operarea a 4 unități nucleare CANDU.-Cosmin Ghita, Director General SNN


Cooperarea dintre Romania și SUA are în vedere extinderea capacităților nucleare că soluție ferma la atingerea țintelor de decarbonizare, ambele state fiind puternic active la nivel international în promovarea tehnologiilor nucleare și a inovației nucleare pentru a raspunde eficient necesitaților tranziției energetice pe termen mediu și lung, la timp și cu menținerea costurilor decarbonizarii la un nivel sustenabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii