Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu în Canada. Iată temele discutate

ro

21 Sep, 2024 15:43 399 Marime text
Sursă foto: MAE
 
  • Ministrul român al afacerilor externe Luminița Odobescu a participat la reuniunea ministrelor afacerilor externe - “Women Foreign Ministers' Meeting”, organizată la Toronto de miniștrii afacerilor externe canadian, Mélanie Joly, și jamaican, Kamina Johnson Smith. Evenimentul a avut loc în perioada 19-20 septembrie 2024.
     
Ministrul român al afacerilor externe Luminița Odobescu a participat la reuniunea ministrelor afacerilor externe - “Women Foreign Ministers' Meeting”, organizată la Toronto de miniștrii afacerilor externe canadian, Mélanie Joly, și jamaican, Kamina Johnson Smith. Evenimentul a avut loc în perioada 19-20 septembrie 2024, transmite un comunicat din partea MAE.
 
Discuțiile s-au concentrat pe două teme – “Femeile în spațiul public” și ”Lideri femei în era dezinformării”.

În intervențiile sale, ministrul român a reiterat importanța pe care Ministerul Afacerilor Externe al României o acordă oportunităților egale în diplomația română, fapt care a condus la o situație de paritate femei-bărbați, atât în ceea ce privește personalul MAE în ansamblu, dar și la nivelul funcțiilor de conducere din MAE. De asemenea, a prezentat experiența României în ceea ce privește promovarea egalității de șanse, combaterea discriminării și stereotipurilor, eliminarea tuturor formelor de violență și abuz.

Oficialul român a semnalat, de asemenea, importanța combaterii acțiunilor de dezinformare și manipulare care vizează femeile aflate în poziții de conducere și, în general, rolul femeilor în spațiul public.

În marja reuniunii, ministrul Luminița Odobescu a avut întrevederi cu o serie de omologi prezenți la reuniune și cu oficiali canadieni. De asemenea, a avut loc o întrevedere cu reprezentanți ai comunității românești din Toronto și cu un grup de studenți ai Universității York, la un curs susținut de lectorul universitar dr. Dan Berbecel, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Ghidul alegătorului prin corespondență pentru alegerile prezidențiale și parlamentare 2024, publicat de MAE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii