Vopsea românească termoizolantă, testată cu succes de RADET Constanța Directorul Liviu Popa - „Sperăm să obținem finanțare pentru această soluție tehnică de izolare a conductelor“ (video)
Vopsea românească termoizolantă, testată cu succes de RADET Constanța: Directorul Liviu Popa - „Sperăm
08 Apr, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
9795
Marime text
RADET Constanța a testat eficiența unei vopsele inovatoare și anume vopseaua termoizolantă. Aceasta este brevetată și fabricată de inventatorul român Marcel Ionescu, director general Europlastic București.
Cu această vopsea se pot izola inclusiv casele, reducându-se semnificativ consumul de energie, chiar peste 50% la instalațiile de aer condiționat. În plus, scade consumul de energie termică cu până la 40%. Produsul se fabrică de circa 10 ani, iar ecoHORNET îl folosește pentru izolarea cazanelor și a circuitelor de transport agent termic de peste 4 ani.
„RADET Constanța a probat cu succes o vopsea românească THERMOTOP, aceasta fiind brevetată și fabricată de inventatorul român Marcel Ionescu. Cu această vopsea se pot izola inclusiv casele deoarece se reduce semnificativ consumul de energie chiar peste 50% la instalațiile de aer condiționat iar consumul de energie termică scade până la 40%. Produsul se fabrică de circa 10 ani, iar ecoHORNET îl folosește pentru izolarea cazanelor și a circuitelor de transport agent termic de peste 4 ani și este românesc 100%” au declarat reprezentanții RADET Constanța.
„Pentru diminuarea transferului termic dintre conducte și mediu înconjurător, RADET a fost preocupată de identificarea unor soluții eficiente, pentru izolarea conductelor termice, care tradițional se face cu vată minerală și carton asfaltat sau cu tabla de protecție. La conductele aeriene, supraterestre, izolația cu vată și carton sau cu tablă de protecție este supusa deteriorării din cauza intemperiilor sau a actelor de vandalism. Unele conducte rămân pe anumite zone neacoperite, iar pierderea de căldură devine costisitoare. Pentru că există această vopsea termoizolatoare, produsă de o firmă românească, am realizat că există și o alternativă pentru izolarea conductelor. Această vopsea este produsă de mai mulți ani, dar este mai puțin cunoscută, deoarece nu a fost promovată. RADET a testat eficiența acestei izolări cu vopsea. Sperăm ca, într-un proces de reabilitare a conductelor, să obținem finanțare pentru această soluție tehnică de izolare. Din discuția pe către am avut-o cu producătorul, prețul investiției se va negocia în funcție de dimensiunile proiectului. Avantajul izolației cu această vopsea constă în faptul că, minim 5 ani de la aplicare, aceasta își păstrează proprietățile de izolare termică. De asemenea, vopseaua nu poate fi vandalizată, așa cum se întâmplă cu vata sau tabla. Un alt avantaj este că izolația tradițională trebuie refăcută la 2 ani, iar pentru această vopsea nu este nevoie de costuri de întreținere sau înlocuire. Mai trebuie de spus că această vopsea nu este destinată doar conductelor, dar poate fi aplicată și la locuințe, făcând izolația dintre incintă și mediul înconjurător“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, directorul RADET Constanța Liviu Popa.
Citește și:
Viitorul sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, în dezbaterea asociațiilor de proprietari. Soluția propusă de RADET Constanța (galerie foto)
Consumul de energie termică, redus Distribuția pe orizontală și contorizarea individuală a apei calde, o soluție eficientă, propusă de RADET constănțenilor (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
- Alecu Ioan 24 Apr, 2021 20:38 Domnule inventator Marcel Ioanescu, Felicitari pentru realizarea Domniei Voastre. Doresc sa cumpar si eu 5 Kg, pentru a izola podul unei care taranesti. As dori sa cunosc costul pe Kg. Cu stima, Inventator Alecu Ioan-0763622395