Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme extremă în România! Zeci de copaci, căzuți în urma vijeliilor!

ro

13 Jul, 2023 11:23 841 Marime text
Foto cu rol ilustrativ.
  • În cursul zilei de ieri, 12 iulie 2023, unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 1.713 situații de urgență.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru protecția comunităților, pompierii au desfășurat 284 de misiuni, iar echipajele SMURD au intervenit în 1.327 situații de urgență medicale, acordând măsuri de prim ajutor pentru 1.331 de persoane.
 
În total, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost înregistrate 98 de incendii, dintre care 55 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate peste 70 ha de teren.
 
De asemenea, au avut loc și 4 misiuni de descarcerare pentru extragerea persoanelor din mașinile avariate ca urmare a implicării în accidente rutiere.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă. Astfel, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat în 33 de localități din 7 județe (Bihor, Cluj, Dâmbovița, Hunedoara, Maramureș, Sibiu și Satu Mare) pentru evacuarea apei din 21 curți, precum și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 19 imobile și a 77 copaci căzuți pe carosabil, 17 autoturisme fiind avariate.
 
O intervenție complexă a pompierilor a avut loc în județul Satu Mare. Astfel, în după-amiaza zilei de ieri, echipajele operative au fost solicitate să acționeze pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Santău.
 
La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau la nivelul acoperișului, cu posibilitatea de propagare, din cauza vântului puternic, la alte construcții din vecinătate. Datorită intervenției prompte a salvatorilor, incendiul a fost lichidat, fiind înlăturat pericolul propagării acestuia.
 
De asemenea, pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, inspectoratele pentru situații de urgență au transmis 13 mesaje RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Bacău, Brașov, Harghita, Prahova și Vâlcea, iar alte 13 mesaje au vizat fenomenele meteorologice periculoase în județele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, a mai precizat sursa citată.

Citește și:

Un cod portocaliu de caniculăTemperaturi de până la 40 de grade, inclusiv la Constanța!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii