Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:17 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Weekend plin pentru pompierii români. Zeci de intervenții dificile pentru salvarea de vieți omenești (FOTO+VIDEO)

ro

16 Sep, 2024 09:49 297 Marime text
Intervenții pompieri, Sursa foto: ISU Iași


Pe parcursul zilei de ieri, 15 septembrie 2024,  un număr de 34 persoane au fost salvate/evacuate din 4 localități (Pechea, Slobozia Conachi, Vameș și Stoicani) din județul Galați. De asemenea, în cursul zilei de ieri, 2 persoane au fost găsite decedate pe raza a 2 localități (Slobozia Conachi și Suhurlui) din județul Galați, iar 1 persoană din localitatea Costache Negri/GL este în continuare dată dispărută de la domiciliu.

Potrivit unui comunicat din partea IGSU, urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, s-au înregistrat efecte în 21 localități din 4 județe (IS, GL, TM și VS), unde se efectuează misiuni de recunoaștere și identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin, concomitent cu evacuarea apei, curățarea gospodăriilor afectate și degajarea căilor de acces în locuințe și a autoturismelor surprinse de viitură.

De asemenea, ieri, 15 septembrie 2024, s-au efectuat transporturi de materiale și produse scoase de la rezervele de stat cu ajutorul a 16 autocamioane din dotarea IGSU.

Totodată, în 2 localități din județul Iași se intervine pentru evacuarea apei din 2 case, 8 curți, 1 parcare, 1 pasaj rutier, fiind afectate 2 autoturisme.
 
Circulația rutieră a fost afectată din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil pe 1 drum național (DN 25/GL) și pe 2 drumuri județene (DJ 251 și DJ 253).
 
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 9 localități din județul Galați, însumând un număr de aprox. 4.205 consumatori finali nealimentați.

Unde au intervenit pompierii în acest final de săptămână?
 
Galați
-În localitățile Chiraftei, Corod, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Vodă, Măstăcani, Pechea,Tudor Vladimirescu, Stobozia Conachi, Stoicani, Suhurlui, Vameș, se intervine pentru evacuarea apei și curățarea gospodăriilor. Totodată, se execută misiuni de recunoaștere și identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin;
-loc. Pechea: 27 persoane evacuate;
-loc. Slobozia Conachi: 1 persoană decedată și 1 persoană evacuată;
-loc.Stoicani: 3 persoane evacuate;
- loc. Suhurlui 1 persoană decedată;
- loc. Vameș: 3 persoane evacuate.
 
Iași
- loc Iași: 2 case și 7 curți inundate; 2 autoturisme blocate într-un pasaj rutier inundat; 1 parcare inundată (200mp - 50cm apa);
- loc. Târgu Frumos 1 curte inundată.
 
Timiș
-loc. Giroc: 1 copac prăbușit;
-loc. Timișoara: 6 copaci prăbușiți; 2 autovehicule avariate.
 
Vaslui
-loc. Berezeni: monitorizare Acumulare Mușata unde se înregistrează deversări controlate urmare a depășirii cotei de pericol. Nivelul apei a scăzut cu 2 cm, debitul apei în aval este tranzitat fără probleme;
-În localitățile Murgeni și Zorleni se intervine pentru evacuarea apei și curățarea gospodăriilor. Totodată se execută misiuni de recunoaștere și identificare a posibilelor persoane care necesită sprijin.
 
-Intervenții finalizate:
o loc. Rânzești: 2 curți inundate.
 

 Citește și:
Numărul morților crește în Galați! Șase persoane decedate, până la acest moment
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii