Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiuni dificile pentru pompierii ISU Constanța! 7 ore s-au luptat pompierii cu flăcările la Poarta Albă

ro

12 Jul, 2024 11:04 643 Marime text
Au fost zile de foc pentru pompierii militari constănțeni! Aproximativ 7 ore, 242 de salvatori constănțeni au luptat cu flăcările pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbuncit ieri, la Poarta Albă. Potrivit ISU Constanța, flăcările amenințau să se extindă la un cămin de persoane vârstnice, la penitenciarul Poarta Albă,la 2 ferme din proximitate, dar și la mai multe gospodarii, misiunea colegilor fiind una extrem de dificilă.

Efortul lor a fost unul considerabil având în vedere temperaturile mari degajate de flăcări dar și greutatea echipamentelor de protecție – peste 25 kg.

„Colegii noștri au dat dovadă de curaj și profesionalism, demonstrând încă o dată dăruirea lor pentru a proteja viețile și bunurile oamenilor. Aceștia au reușit să facăprotecție la căminul de bătrâni, unde au salvat 87 de persoane, dar și la penitenciar, clădirea nefiind afectată de flăcări. Au ars 450 de hectare și s-a intervenit cu 17 autospeciale de stingere și 15 resurse medicale( 3 SMURD B, 1 SMURD C, 3 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 8 ambulanțe SAJ). Vă mulțumim pentru eforturile depuse și vă urăm mult succes în toate misiunile!“ - au mai precizat reprezentanții ISU Constanța


NU IGIENIZAȚI TERENURILE PRIN INCENDIERE!

Pompierii ISU Constanța reamintesc cetățenilor că arderea vegetației este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii.

Iată câteva motive pentru a evita această practică:
  • Risc major de propagare rapidă a incendiilor - vântul și condițiile meteorologice pot transforma rapid un foc mic într-un incendiu de proporții.
  • Pericol pentru vieți omenești și bunuri - incendiile de vegetație pot ajunge în zone locuite, punând în pericol casele și viețile oamenilor.
  • Impact negativ asupra mediului - distrugerea habitatelor naturale și poluarea aerului sunt consecințe grave ale incendiilor de vegetație.

Ce puteți face pentru a preveni incendiile de vegetație:
  • Nu folosiți focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt.
  • Fiți vigilenți și semnalați orice început de incendiu la numărul de urgență 112.
  • Noi suntem aici pentru a vă proteja, dar avem nevoie de ajutorul și responsabilitatea fiecărui cetățean.
  • Împreună protejăm mediul înconjurător și comunitățile noastre!
Citește și: 

LIVE. UPDATE. A fost activat Planul Roșu de intervenție!Incendiu lângă un cămin de bătrâni în Poarta Albă, județul Constanța! Salvatorii asigură protecție (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii