Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele benzilor desenate

ro

20 Oct, 2009 03:02 1187 Marime text
Au trecut 19 ani de când s-a înfiinţat Salonul Internaţional al Benzii Desenate (SIBD) din România. Cum şi la Constanţa aceşti ani trebuie sărbătoriţi de Salonul BD local, în perioada 23 - 25 octombrie, Colegiul Naţional de Arte din Constanţa va fi gazda mai multor activităţi desfăşurate cu şi pentru pasionaţii de acest domeniu.

Ediţia a 19-a a SIBD din România are ca invitaţi speciali mai multe nume sonore pentru cunoscători, printre care şi Jean-Pierre Dirick, Jean-Paul Boizard, Paul Laffont, din Franţa, Roland Francart, din Belgia, şi Pierpaolo Rovero, Italia, iar România este reprezentată de Veronica Solomon.

În această perioadă vor fi vernisate şi două expoziţii cu BD şi filatelie şi se vor decerna premiile la concursul naţional de bandă desenată. În plus, se va lansa şi albumul în limba română „Hoţul de oameni", primul din seria „Inspectorul Fido", creată de Jean-Pierre Dirick. Nu vor lipsi nici mesele rotunde, atelierele BD, sesiunile de dedicaţii desenate şi, potrivit organizatorilor, multe alte surprize.

Această manifestare este organizată de Alianţa Franceză din Constanţa, Asociaţia Bedefililor din România şi Colegiul Naţional de Arte, în colaborare cu Ambasada Franţei, Delegaţia Walonnie-Bruxelles din Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii