Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua animalelor, marcată la Tulcea. Elevii învață despre responsabilitatea deținerii de animale

ro

04 Oct, 2024 21:12 142 Marime text
foto: IPJ Tulcea
Ziua de 4 octombrie
este în fiecare an o zi specială, întrucât în această zi sunt sărbătorite micile viețuitoare.

Misiunea acestei zile este de a reflecta asupra drepturilor și bunăstării animalelor, cât și de a încuraja un tratament etic față de acestea.

Potrivit IPJ Tulcea, și în acest an, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Tulcea au desfășurat activități de informare a micilor deținători și iubitori de animale cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte față de animale, precum și prevederile legale incidente în domeniul protecției animalelor. 

Activitatea educativă a fost desfășurată la Școala Gimnazială ,,Alexandru Ciucurencu,, din Municipiul Tulcea, participând un număr de 71 de elevi și 3 cadre didactice, a mai punctat sursa citată. 

În cadrul întâlnirii, au fost purtate discuții interactive despre responsabilitatea deținerii de animale, drepturile animalelor și importanța acestora în dezvoltarea armonioasă și echilibrată a personalității copiilor, modul de interacțiune cu diferite specii de animale, pentru a asigura atât protecția lor cât și a animalelor.



Citește și:

Continuă campania „Adoptă un cățel” în municipiul Constanța! Adopția este gratuită
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii