Ziua ciocolatei cu caramel. Ciocolata, secretul curelor de slăbit. Rezultatele unui studiu
Ziua ciocolatei cu caramel. Ciocolata, secretul curelor de slăbit. Rezultatele unui studiu
19 Mar, 2022 08:39
ZIUA de Constanta
1513
Marime text
Data de 19 martie marchează Ziua ciocolatei cu caramel.
Există două metode de a face caramel, uscat sau umed. Caramelul uscat se face simplu prin încălzirea zahărului până când acesta lichefiază. Caramelul umed se face prin combinarea zahărului cu apă înainte de încălzirea până la punctul de caramelizare.
Indiferent de metoda folosită, zahărul trebuie agitat în mod constant pentru a preveni focarele care pot trece rapid punctul de caramelizare și se pot arde. Efectuarea caramelului la domiciliu poate fi dificilă datorită intervalului îngust de temperaturi în care zahărul devine caramel înainte de a arde.
Alte ingrediente, cum ar fi unt, lapte sau vanilie, pot fi adăugate la caramel pentru mai multă aromă și textura.
În opinia a numeroşi oameni, ciocolata şi caramelul sunt considerate una dintre cele mai bune perechi din istoria tuturor timpurilor! Ciocolata densă, fină şi de calitate, cu arome şi culori profunde, umplută cu caramelul auriu cu o aroma bogată în unt şi textură caldă şi lipicioasă. Sincer, ce poate fi mai bun?
Ziua ciocolatei cu caramel este, celebrată anual pe 19 martie în special în SUA, o bună ocazie de a aminti lumii că această delicioasă felie de rai există, dar şi că oriunde există ciocolată, caramelul o va face probabil mai bună, scrie agerpres.ro.
Obişnuieşti să mănânci ciocolată pe ascuns sau să te recompensezi când şi când cu câteva pătrăţele de ciocolată amăruie? Ei bine, e cazul să nu mai învinovăţeşti acest desert delicios pentru cele câteva kilograme în plus!
Motivul? Studii recente susţin că ciocolată ar fi, de fapt, o gustare dulce benefică atât pentru sănătate, cât şi în curele de slăbit.
Studiile menţionate de site-ul Daily Mail Online, se referă atât la indicele de masă corporală, cât şi la eficienţa ciocolatei atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme.
Primul studiu vine din Australia, acolo unde specialiştii susţin că nu avem nicio dovadă concludentă care să arate că ciocolata creşte indicele de masă corporală.
Pe de altă parte, al doilea studiu venit din partea cercetătorilor germani a descoperit că există o legătură clară între pudra de cacao şi pierderea în greutate. În cadrul acestui al doilea studiu, experţii au avut ca subiecţi bărbaţi şi femei cu vârsta între 19 şi 67 de ani, împărţiţi în trei grupe.
Prima grupă avea o dietă săracă în carbohidraţi, a doua grupă trebuia să respecte aceeaşi dietă săracă în carbihidrati, dar să consume zilnic 42 g de ciocolată, iar pentru a treia grupă de subiecţi nu au fost impuse reguli alimentare.
La final, s-a constatat că singura grupă care a avut rezultate spectaculoase în privinţa scăderii în greutate, dar şi a creşterii bunei dispoziţii a fost cea de-a doua, în care consumul de ciocolată era obligatoriu.
Aceste două studii nu fac decât să întărească celelalte concluzii ale cercetătorilor care susţineau că ciocolata, consumată moderat, ar avea beneficii şi pentru inima, creier, reducând totodată şi nivelul de stres. De altfel, în acest sens există şi alte studii ceva mai surprinzătoare care au arătat o legătură între consumul de ciocolată şi calmarea tusei (teobromina din ciocolată ar fi substanţa eficientă în acest caz) sau chiar diminuarea riscurilor de arsuri solare.
Totuşi, pentru a beneficia de toate avantajele ciocolatei, trebuie să ţii cont de calitatea ciocolatei (optează pentru cea amăruie, cu cel puţin 80% cacao şi care să nu conţină uleiuri parţial hidrogenate) şi de cantitatea consumată. Una-două pătrăţele de ciocolată pe zi ar fi suficient, mai ales că toate aceste avantaje menţionate de experţi fac referire la o cantitate redusă de ciocolată.
Sursa: ebucataria.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii