Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:20 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua de 01 mai în istorie Ziua Limonadei. Rețeta simplă a unui sirop pentru limonadă

ro

01 May, 2022 12:26 2190 Marime text
Limonadă, foto: Pexels Data de 01 marchează și Ziua Limonadei. Limonada este o băutură sănătoasă, pe care o poți prepara în orice moment al anului, cu orice prilej. Este o băutură bogată în vitamine, care îți taie setea și îți aduce energie prin conținutul bogat în vitamina C al lămâilo
 

Cum pregătim un sirop pentru limonadă.


Sirop pentru limonada – Ingrediente
  • 500 ml suc de lamaie proaspat (eu am folosit 250 ml suc lamaie si 250 ml suc portocala)
  • 500 g zahar
  • 6 cm radacina de ghimbir
  • 4-5 crengute menta
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale biologice

Sirop pentru limonada – Mod de preparare

Amestecam sucul proaspat de lamaie si portocala cu zaharul, ghimbirul ras si coaja de portocala si lamaie.

Le punem intr-o craticioara pe foc foarte mic, iar in momentul in care siropul incepe sa fiarba il mai lasam inca 5 minute pe foc dupa care il dam la o parte, adaugam menta, il acoperim cu un capac si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, il strecuram intr-o casoleta de plastic pe care o bagam in congelator. Siropul nu va ingheta, ci va deveni cremos.




Citește continuarea pe lauraadamache.ro


Ziua de 01 mai în istorie 


 1359: Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol.


1581: Sigismund Bathory este ales principe al Transilvaniei.

1707: Anglia s-a unit cu Scoția sub numele de Regatul Marii Britanii.

1786: Premiera operei comice "Nunta lui Figaro" (4 acte) de W. A. Mozart, la Burgtheater din Viena. Libretul este de Lorenzo da Ponte, după piesa cu același titlu a lui Beaumarchais.

1776: Ordinul Iluminaților este fondat în Ingolstadt (Bavaria de Nord), de Adam Weishaupt.

1821: Turcii pătrund în Moldova, la Brăila, și în Țara Românească, la Giurgiu, Călărași, Calafat și Bechet, pentru a înăbuși revoluția condusă de Tudor Vladimirescu.
1831: Se înființează, la București, Arhivele Statului din Țara Românească.

1865: Intră în vigoare Codul Penal (aprobat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 21 aprilie/3 mai 1864).

1899: Bayer introduce aspirina în Germania.

1919: Guvernele sovietic și ucrainean au adresat guvernului român două ultimatumuri prin care îi cereau să părăsească în 24 de ore Basarabia și Bucovina.

1921: A apărut, la Cluj și București, bilunar, apoi lunar, revista Gândirea, publicație tradiționalistă care tindea să orienteze creația spre valorile autohtone; în paginile revistei au semnat mari scriitori precum Tudor Arghezi, Tudor Vianu, Călinescu, Eliade (directori: Cezar Petrescu la Cluj și Nichifor Crainic la București).

1941: Filmul lui Orson Welles, Cetățeanul Kane, are premiera la New York.

1950: În Republica Federală Germania nu mai există bonuri de masă, raționalizarea alimentelor a fost abolită.

1956: A fost înființat Institutul de Arheologie din București.

1967: Elvis Presley se căsătorește cu Priscilla Beaulieu.

1975: Preotul Constantin Galeriu devine paroh al bisericii "Sfântul Silvestru" din București.

1979: Groenlanda devine provincie autonomă a Regatului Danemarcei.

1991: A intrat în vigoare Acordul de comerț și cooperare comercială și economică dintre România și Comunitatea Economică Europeană/CEE, ulterior Uniunea Europeană/UE.

1992: Intră în vigoare Documentul de la Viena, adoptat prin consens, la 5 martie 1992 de 48 de state ale CSCE

1993: A intrat în vigoare Acordul dintre România și Asociația Europeană a Liberului Schimb/AELS.

1994: Pilotul brazilian de curse, Ayrton Senna, moare într-un accident produs în timpul Marelui Premiu al statului San Marino.

1995: Începutul Operațiunii Blitz. Armata croată a înlăturat forțele sârbe din regiunea auto-proclamată Republica Sârbă Krajina.

1997: Partidul Laburist obține cea mai mare victorie din ultimii 150 de ani în scrutinul legislativ de la 1 mai 1997, ajungând la putere pentru prima oară după 1979. Tony Blair este învestit oficial de către regina Elisabeta a II-a cu formarea guvernului.

1998: Reuniunea liderilor UE, miniștrilor de finanțe ai țărilor UE și ai Parlamentului European, pentru a decide cine va participa la lansarea UME – Uniunea Monetară Europeană – pentru a stabili ratele de schimb bilaterale și pentru a numi oficial Consiliul de conducere al Băncii Centrale Europene.

1998: Intră în vigoare Convenția Consiliului Europei privind spălarea, depistarea, capturarea și confiscarea banilor proveniți din activități criminale.

2002: A început să funcționeze Garda de Mediu, condusă de un comisar național – la nivelul țării, și de un comisar județean – la nivel de județ.

2002: La Salonul Internațional al Invențiilor și Produselor Noi de la Geneva, ediția nr. 30, România a câștigat 67 de medalii (din care 15 de aur) și trei premii speciale, ceea ce a clasat–o pe primul loc între cele 44 de țări. Printre premianți sunt profesorii Universității Bioterra din București – medalie de aur pentru "vodca ecologica" și de argint pentru sucul fără conservanți "Carotina".

2003: A intrat în vigoare noul Cod Poștal din România.

2004: Extinderea UE: Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia și Ungaria aderă la Uniunea Europeană.

2004: Odată cu extinderea Uniunii Europene, s-a restructurat Acordul Central European al Comerțului Liber (CEFTA), fapt ce se răsfrânge și asupra României.

2008: Se inaugurează Hangzhou Wan Daqiao, cel mai lung pod de dincolo de ocean, dintre Cixi si Jiaxing din Republica Populară Chineză.

2011: Papa Ioan Paul al II-lea este beatificat la Vatican de succesorul său, Papa Benedict al XVI-lea.

Sărbători

Ziua Muncii

Ziua râsului

Toată lumea ştie că râsul ne face să ne simţim bine, însă puţini realizează cât de valoros poate fi acest "instrument" simplu, aflat la dispoziţia oricui, pentru a ne îmbunătăţi starea generală. Acesta este motivul pentru care în 1998 a fost creată Ziua mondială a râsului, marcată în prima duminică din luna mai, un motiv în plus pentru a ne descreţi frunţile şi a alunga stresul şi supărările.



Ziua de conştientizare asupra masajului terapeutic

În fiecare an, la 1 mai, se celebrează, începând din 2014, Ziua de conştientizare asupra masajului terapeutic, o metodă deosebit de eficientă pentru relaxare, fizică dar şi psihică.


Ziua mondială a iubirii necondiţionate

La 1 mai se sărbătoreşte Ziua mondială a iubirii, diferită de Ziua îndrăgostiţilor prin faptul că astăzi este celebrată iubirea necondiţionată, faţă de prieteni, de familie şi de tot ceea ce ne înconjoară, dar şi faţă de propria persoană.


Ziua şoferilor de microbuze şcolare

Şoferii de microbuze sau autobuze şcolare au o importanţă deosebită pentru accesul copiilor la educaţie în condiţii de siguranţă. De aceea, în fiecare an, la 1 mai, se celebrează #SchoolBusDriversDay.

Ziua limonadei

Încălzirea vremii aduce în prim-plan, în fiecare an, una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare din lume, limonada. Acesta este motivul pentru care, în fiecare an, în prima duminică din luna mai, în Statele Unite - şi numai - este sărbătorită Ziua limonadei, însoţită de hashtag-ul #LemonadeDay.


Ziua câinilor de rasă

Ziua proprietarilor de casă nouă

Unele persoane se simt bine şi confortabil locuind în chirie, bucurându-se de libertatea de a se muta oriunde, altele îşi doresc să scape de povara chiriei şi să se stabilească la casa lor. Pentru acestea din urmă, a fost creată Ziua proprietarilor de casă nouă (#NewHomeOwnersDay), care celebrează achiziţionarea primei locuinţe personale şi pe cei care sunt suficient de îndrăzneţi pentru a face pasul către deţinerea unei proprietăţi a lor, o investiţie pentru viitorul copiilor, sau o oportunitate de a obţine un profit mai târziu, după creşterea preţului proprietăţilor pe piaţa imobiliară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii