Ziua Internaţională a Câinelui, cel mai bun prieten al omului. Povestea câinelui Hachiko
Ziua Internaţională a Câinelui, cel mai bun prieten al omului. Povestea câinelui Hachiko
26 Aug, 2021 14:52
ZIUA de Constanta
2659
Marime text
- O altă sărbătoare dedicată câinilor a fost fixată de The International Guide Dog Federation pe 27 aprilie când se marchează Ziua Internațională a Câinilor Ghid.
O altă sărbătoare dedicată câinilor a fost fixată de The International Guide Dog Federation pe 27 aprilie când se marchează Ziua Internațională a Câinilor Ghid.
Povestea câinelui Hachiko
Cel mai cunoscut nume din istorie este al câinelui Hachiko, din Japonia. Patrupedul a rămas în istorie datorită iubirii absolute pentru stăpânul său. Câinele a fost adoptat de când era pui, de către stăpânul său, profesorul Ueno Hidesaburo, care i-a oferit dragoste, însă stăpânul moare din cauza unei hemoragii cerebrale.
Câinele obișnuia să își aștepte stăpânul în fiecare zi în stația Shibuya și, chiar și după ce stăpânul a murit, Hachiko a continuat să meargă în stație, zi de zi, timp de 10 ani să îl aștepte.
Despre câini
Câinele (Canis lupus familiaris) este una dintre subspeciile lupului cenușiu, fiind un mamifer carnivor din familia canidelor. Câinele este posibil să fie primul animal domesticit și cel mai folosit pentru muncă, vânătoare și companie din istoria oamenilor. Cuvântul „câine” denumește masculul speciei, iar termenul „cățea” este folosit pentru femelă.
Linia prezentă de câini a fost domesticită din lupii cenușii cu aproximativ 15.000 ani în urmă. Deși au fost găsite în Siberia și Belgia rămășițe de câini domesticiți în urmă cu aproximativ 33.000 de ani, niciuna dintre aceste specii nu pare să fi supraviețuit după ultima glaciațiune. Testarea ADN-ului sugerează o scindare evoluționară între câini și lupi în urmă cu circa 100.000 ani, dar nu au fost găsite specimene mai vechi de 33.000 ani care să fie în mod clar, morfologic, câini domestici.
În diversele cercuri științifice s-a trecut de la considera câinele o specie distinctă, descendentă a lupului, la o subspecie a lupului. Prin studii genetice s-au adus dovezi certe ce au condus la reconsiderarea taxonomică a lui „Canis familaris”, astfel din 1993, Smithsonian Institute și American Society of Mammalogists au reclasificat câinele ca subspecie a lupului. Astfel, după mulți ani de controverse, câinele a fost numit Canis lupus familiaris, scrie wikipedia.org.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii