Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. Ce spune comisarul-șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța
Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli. Ce spune comisarul-șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului
30 Jan, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
2362
Marime text
- În România, la data de 14 septembrie 2020, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a început să funcționeze structura Poliția Siguranță Școlară.
- „Una dintre cele mai importante priorități ale Biroului Siguranță Școlară este prevenirea bullying-ului“, a precizat comisarul șef Carmen Șerbănescu, șeful BSS Constanța.
- La Constanța, Biroul Siguranță Școlară are în componența sa cinci ofițeri și un agent, aceștia fiind sprijiniți în toate activitățile lor de polițiștii de proximitate și de siguranță publică.
La data de 30 ianuarie este marcată Ziua internațională a Nonviolenței în Școli.
Un studiu UNICEF realizat în 2006 a arătat că „violenţa în şcoală reprezintă orice formă de manifestare a unor comportamente precum: exprimare inadecvată sau jignitoare, bruscare, împingere, lovire, rănire, comportamentul şcolar neadecvat“.
În România, la data de 14 septembrie 2020, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a început să funcționeze structura Poliția Siguranță Școlară.
Comisarul șef Carmen Șerbănescu, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța că una dintre prioritățile zero ale Biroului este reprezentată de prevenirea bullying-ului.
Comisarul șef a explicat că atribuțiile Biroului Siguranță Școlară sunt „implementarea şi desfăşurarea activităţilor specifice în cadrul programelor, proiectelor, campaniilor de prevenire în domeniul siguranţei şcolare, colaborarea cu celelalte formaţiuni operative pentru realizarea unui schimb eficient de informaţii, în baza cărora sunt organizate acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, studenţilor şi a personalului didactic în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ şi a campusurilor preuniversitare/universitare“.
„Una dintre cele mai importante priorități ale Biroului Siguranță Școlară este prevenirea bullying-ului“, a precizat comisarul șef Carmen Șerbănescu.
Conștientizarea fenomenului de bullying
În acest sens, șeful Biroului Siguranță Școlară Constanța a explicat că, pe parcursul anului școlar, se vor desfășura activități punctuale, prin dezvoltarea unor proiecte, programe și campanii susținute în timpul anului școlar. Totodată, aceste campanii și activități vor continua și pe perioada vacanțelor.În cadrul acestora, polițiștii, în parteneriat cu alte instituții responsabile, vor avea în vedere conștientizarea fenomenului de bullying de către minori și încurajarea unor comportamente alternative prosociale.
La Constanța, Biroul Siguranță Școlară are în componența sa cinci ofițeri și un agent, aceștia fiind sprijiniți în toate activitățile lor de polițiștii de proximitate și de siguranță publică.
„Polițiștii încadrați sunt cadre cu experiență și de excepție din punct de vedere profesional din structurile I.P.J. Constanța și din alte unități ale IGPR. În același timp, polițiștii sunt sprijiniți în activitățile lor de lucrători de la nivelul tuturor structurilor şi subunităţilor de poliţie, derulând acțiuni în parteneriat cu jandarmi ai I.J.J. Constanța, G.M.J. Constanța, lucrărori ai Poliției Locale, A.N.I.T.P., A.N.A., dar și cu alte structuri“, a mai explicat comisarul șef Carmen Șerbănescu.
Citește și:
Sharenting, bullying şi pedofilie:
Magistratul Zafer Sadîc atrage atenţia asupra pericolelor din postările cu şi despre copii
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii