Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Bilanț al sezonului estival cu George Măndilă, președinte OMD Mamaia Constanța (VIDEO)

ro

04 Oct, 2024 13:08 213 Marime text
Ne aducem aminte de zilele cu soare arzător, nisip fin și apă perfectă de o bălăceală. Și ne vine în minte stațiunea Mamaia.

A fost un sezon bun, cu turiști veniți în stațiunea Mamaia, unde weekend de weekend aveau câte o activitate interesantă.

Facem un bilanț al sezonului, vorbim de perspective și ce îi lipsește stațiunii Mamaia cu George Măndilă, președinte OMD Mamaia Constanța.

Vineri, 4 octombrie 2024, de la ora 13:00, în cadrul unui interviu la ZIUA LIVE, George Măndilă ne va pune la curent cu toate aceste aspecte.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Sunt foarte multe lucruri de vizitat în județul Constața. Am avut turiști din mai multe țări, cum ar fi India și Dubai. Au apărut foarte multe materiale după vizita acestora.  

Am făcut mai multe infotrip-uri pe litoral. Sperăm ca la anul să aducem cât mai multe persoane din rândul agenăților de turism care au tot interesuyl să vândă vacanțe pe litotral. A fost o vară bună. Putea să fie și mai bine. Bugetul OMD este foarte mic. 

Despre târgurile de turism

Mamaia era absentă la târgurile de turism. La asytfel de târguri ne putem întâlni cu profesioniști și să vedem cum să aducem turișțti pe litoral. tour-operatorii trebuie să ne pună în cataloagele de turism. Trebuie să ieșim din izolarea aeriană a stațiunii Mamaia. Cine face două ore cu avionul până la Otopeni nu poate să piardă cinci ore să ajungă pe litoral. Suntem în discuții pentru a introduce curse pe Aeroprotul Mihail Kogălniceanu. Nu se face peste noapte. Lucrurile merg înainte. Se discută cu companii aeriene. 

Este bine să mergem la aceste târguri pentru a fi consecvenți. Lucrurile se vor vedea în timp. Va crește numărul de turiști. OMD nu vinde pachete turistice și promovează o destinație, în acest caz Mamaia și Constanța. Vom reface traseul pentru Târgul de la Londra. Vrem se reînnodăm legăturile cu turiștii din Italia pentru a-i face să revină la Constanța, dar și cu cei din Albania. 

La Mamaia și Constanța există toate ingredientele pentru distracțir: festivaluri, cluburi și evenimente. Ai de ce să vii la Mamaia. Înainte veneai la Mamaia să te îndrăgostești. La Mamaia exista acest lucru. Avea această sclipire, acest rafinament.  A rămas în memoria colectivă ca o stațiune unde mergi să te îndrăgostești. 

  Cifrele în Mamaia sunt bune. Anul trecut, față de 2022 a fost o creștere de 3,5%. Anul acesta ne așteptăm la o creștere peste 5-7%. Avem un indicator: rezervările timpurii care încep din noiembrie, decembrie, ianuarie. Ultimele se fac în martie. Luna ianuarie 2024 față de ianuarie 2023 a fost mai puternică pe rezervări timpurii cu 25%. Credem că creșterea turistică și cea financiară va fi de aproximativ 5-7%. Discutăm de un sistem, de o stațiune de peste 35.000 de locuri de cazare și un oraș tiuristic. 

Cred că Stațiunea Mamaia și Constanța în ceea ce părivește turistmul se află pe un trend bun. 


Ce îi lipsește Stațiunii Mamaia? 

O sală de conferințe, care va face ca hotelurile să funcționeze și iarna. Avem nevoie de terme, ca cele din București. Nu doar în Mamaia, ci pe lângă. O piscină încălzită ce să funcționeze și iarna. Foarte multe team building-uri vor veni la mare. Au nevoie să guste și produsul de la mare, să te simți ca la mare.



Mai avem nevoie de dezvoltarea agrementului pe Lacul Siutghiol. Acum nu este exploatat din punct de vedere turistic. Să avem locuri instagramabile. Mai e nevoie de modernizarea Aqua Magic. Trebuie să rămână în stațiune ca atracție turistică. Mai e nevoie de o pasarelă pe lac ce să aibă pătrunderi din bulevard, cu miniplatforme unde să poți admira apusul, cu boze din care să se audă muzică romantică. 

Trebuie să apară acel muzeu al Reginei Maria. pasarela Regală din Nisip să fie decopertată. Să avem evenimente de calitate crecsută. Festivalurile ar trebui să se mute toate în Mamaia, să nu deranjeze orașul. 

Să păstrăm simbolurile: Festivalul Mamaia, pașlatul Reginei Maria, etc. 

Credeți că Mamaia și Constanța au potențial să devină puncte de atracție pe 12 luni

Constanța este punct de atracție pe 12 luni. Avem primul hotel de lanț, Crowne Plaza care să funcționeze 12 luni pe an. Tot ce vine cu funcționare de 12 luni sunt încurajate. Astfel vor fi și alții încurajați să țină mai mult deschis. Când știi că sunt deschise parcă îți vine să urci în mașină sau avion și să vii în Mamaia. dacă se plictisește poate veni în Constanța sau să viziteze obiectivele turistice din Dobrogea. 

Ce vom avea în 2025 la Constanța și Mamaia?

Vom fi parteneri la evenimente artistice, la spectacolul lacul lebedelor adus de Opera din București de Ziua Dobrogei. Vom anunța concursul Cea mai frumoasă vitrină din Constanța. Toți cei care doresc să se înscrie trebuie să își aranjeze vitrinele. Premiile nu sunt foarte mari, dar e important ca acest concurs să devină o tradiție și operatorii economici să se ăîntreagă în a aranja vitrinele. Acesta va fi un punct de atracție șți pentru turiști. Începem în 2024 și sperăm să devină o tradiție la Constanța. În juriu vor fi oameni care se pricep. Vor fi anunțați public și oamneii vor veni să vadă aceste vitrine. Sper să se înscrie cât mai mulți oameni și comercianți. Noi îi ajutăm. 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii