Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 07 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Ce va vedea publicul în ultimul spectacol din SEAS? Loredana Dascălu oferă detaliile (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

07 Sep, 2024 13:02 213 Marime text
Duminică, 8 septembrie 2024, la Constanța este programat ultimul spectacol din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2024, aflat la cea de a III-a ediție.
 
De la ora 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Teatrul Național Târgu-Mureș aduce publicului de pe litoral spectacolul „Ierbar”, în regia lui Radu Afrim.

 „O meditaţie poetică despre viaţă, având ca sursă de inspiraţie poezia însăşi, dar şi natura, spectacolul IERBAR prezintă o perspectivă inedită – filtrată prin sensibilitatea artistică inconfundabilă a lui Radu Afrim – asupra trecerii timpului într-un cadru în care coexistă cupluri tinere, cupluri de vârstă medie, dar şi cupluri în vârstă. Acestea se află în faze existenţiale diferite, dar fragilitatea, dorinţa de iubire şi de comuniune, precum şi conştiinţa că totul e efemer le impregnează fiecare gest şi acţiune. În freamătul nesfârşit al naturii putem distinge, la scară micro, caracterul infinit al universului macro care ne întâmpină cu răsărituri, apusuri şi stele, un univers deopotrivă familiar şi misterios-fascinant, de care suntem, în esenţă, inseparabili”, se arată în sinopsis. 

Loredana Dascălu, una dintre actrițele din distribuție, ne va vorbi, printre alte subiecte, despre această producție, în cadrul unui interviu la ZIUA LIVE.
 
Interviul este programat sâmbătă, 7 septembrie 2024, de la ora 13:00.

Atmosfera este foarte faină! Publicul și turiștii au noroc să vadă spectacole din toate orașele din țară! Biletele sunt epuizate. Avem un spectacol sensibil, sperăm să ajungă la public. Este un spectcaol plin de poezie. Cred că jucpăm acest spectacol de doi ani. A fost primit foaryte bine. Publicul reacționează foarte bine la poezie. este greu ca spectator să nu îți pierzi concetrarea. Este un spectacol mai diferit, datorită lui Radu Afrim care  acreat un spectacol impreisonant. 


Cum a fost colaborarea cu Radu Afrim?

Pentru mine a fost prima colaborare cu Radu Afrim. Nu am un loc mare ăn spectcaol. Foiecare actor are un regizor cu care își dorește să lucreze. Mă bucur că am avut ocazia să lucrez cu el. 


Care este povestea personajului interpretat?

Eu am pornit în această aventură avțând un alt rol. Joc rolul unei surori gemene. A avut loc o schimbare după ce o colkegă a rămas însărcinată și a intervenit o modificare. Am în cap ambele roluri. Nu am mai trecut prin această experiență. Sper să mă descurc bine. 

Consideri Târgu Mureș o a doua casă? 

 

Nu sunt legată de niciun oraș. Mă acomodez foarte repede. Cred că schimbarea este benefică. Cred că studenții au nevoie de schimbări și acest lucru se poate face prin mutarea în alt oraș. Eu am avut nevoie de un oraș mai calm. Ca oltean vorbești repede și am avut nevoie de timp să mă adaptez la vorbirea din Argeal. Nu am vrut București, am considerat că Ardealul m-ar putea primi mai cald. 

Cum ai decsrie prima zi la Teatrul din Târgu Mureș? 

Am repetat la un spectacol și mă obișnuisem cu colegii. Am simțit o conexiune cu colegii! 

Fiecare spectacol îmi aduce ceva nou! Găsesc în fiecare spectacol ceva care să îmi placă. Spectacolul meu de debut a fost un musical, „Femeie în pragul unei crize de nervi“. Am avut și Ivanov, am avut rolul Sașa care mi-a dat mult de lucru. Toate spectacolele m-au fpăcut să mă dezvolt ca actriță. 


Urmează noua stagiune la Teatrul din Târgu Mureș

Mai avem o deplasare la Chișinău și apoi începem repetițiile la noul spectacol. Nu știu dacă sunt în acesta sau nu, urmnează o nouă sesiune de casting. La început de noiembrie avem premiera la noua stagiuen. Noi nu știm de la început cine ce spectacol va avea. Avem o stagiune interesantă. 

 Mai ai și alte proiecte independente? 

Mi-am început în pandemie un canal de Youtube. Este singura activitate prin care pot ajunge la public. Trebuie să fii activ și să ajungi la oameni. Încerc să fac oamenii să ajungă la citit. Mi se pare că atunci când vezi un actor în mediul online îl cunoști mai bine și atunci când în vezi la teatru este ca și cum ai vedea un prieten. 


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
AD

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii