Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Colonelul Cristian Amarandei - „Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm”

ro

21 Jul, 2021 15:18 3568 Marime text
Colonelul Cristian Mihail Amarandei: „Începutul meu la ISU Dobrogea a inceput cu acel eveniment tragic (n.r: incendiul de pe bulevardul Mamaia când o femeie a căzut de la balcon). Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm. Sunt părți bune, părți mai puțin bune. Evenimentul de pe buevardul Mamaia a scos în evidenta carențe, inclusiv și nivelul de dotare al ISU. Între timp au apărut noi dotări, autospeciale. Nu poti face performanță dacă nu ai și tehnică adecvată. Doar pregatirea personalului nu este suficientă.”

„Intervenția din 16 februarie a avut și anumite evenimente care ar fi putut fi gestionate altfel. S-au făcut și greșeli. Daca stăm să ne gândim statistic, de la începutul perioade mele la ISU am avut 9.200 de intervenții, în jur de 160 de incendii. Au fost și câteva misiuni cum a fost cel cu autocisterna răsturnată de la intrare in localitatea Mihail Kogălniceanu, incendiile de la Petromidia și Celco, accidentul de pe autostradă. Intervențiile au fost cu rezultate foarte bune, s-au limitat efectele dezastrelor. Activitatea cotidiană a putut fi reluată intr-un timp scurt”, a declarat Amarandei.

„Colegii au încercat să se manifeste ca și la o activitate informativă. Activitatea ISU are trei paliere. Desfășurăm și activitati de educare preventivă si informativă, facem aceste actvitati in toate unitatile scolare”, mai spune colonelul Amarandei.

„Numărul misunilor a fost foarte mare și nu știu cât timp am fi putut avea de instruire. A fost o perioadă atipică. Pregatirea nu mai putea fi prioritară. Sunt măsuri care trebuie respectate, distanțarea, echipaje dislocate”, precizează Amarandei.

„Avem o problemă de disciplină. Oamenii nu pot să înțeleagă anumite măsuri. Oamenii vor să se bucure de tot ce înseamnă un sejur la mare dar putem face asta în anumite limite. Marea înseamnă și factori de risc. Pot crea tragedii. Avem salvamari, balizele care ne indică până unde putem intra in apă. Lumea trebuie să le respecte. Adulții trebuie să le transmită copiilor. Litoralul este foarte întins. Nu putem avea paramedici, salvamari, scafandrii din 10 in 10 metri. Sunt zone pe litoral unde înălțimea apei este mică dar sunt și zone unde marea nu mai este prietenoasă. Oamenii trebuie să respecte ceea ce li se comunică”, mai spune colonelul Cristian Mihail Amarandei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii