Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:09 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Senatorul Remus Negoi. În momentul acesta Parlamentul a ajuns o anexă a Guvernului (VIDEO)

ro

20 Jan, 2023 13:04 1948 Marime text

 
Senatorul Remus Negoi, membru în Comisia pentru cultură și media, în Comisia pentru comunicații și tehnologia informației, în Comisia de sănătate şi în Comisia reunită penru relaţia cu UNESCO este invitat la ZIUA LIVE.
 
Vineri, 20 ianuarie 2023 de la ora 13.00 discutăm despre cele mai importante evenimente ale anului 2022 pe plan local și național,  dar și despre inițiativele care vor fi susținute din Senat anul acesta.
 
Și tot la ZIUA LIVE, discutăm și despre municipiul Constanța, care este prost administrată, unde totul se face de mântuială iar administrația locală are scuze pentru toate nerealizările. Doar că din această administrație face parte și USR care are viceprimar dar și un număr important de consilieri locali.
 
Municipiul are cheltuieli mult mai mari decât veniturile.  O recunoaște și primarul care admite că dacă era un SRL, Constanța ar fi intrat în faliment!
 
Cum își propune USR Constanța să abordeze 2023 în administrația locală și județeană aflăm de la senatorul Remus Negoi.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

În momentul acesta Parlamentul a ajuns o anexă a Guvernului. Noi trebuie să dezbatem și să amendăm ordonanțe venite de la Guvern. În mare parte nu sunt urgențe. 

Avem și noi multe inițiative legislative. 



Trebuie să fim atenți, ca opoziție. Nu pot să trimită atâtea ordonanțe de urgență câte putem să amendăm. Majoritatea ordonanțelor trec în forma inițială, multe sunt gândite prost. Noi ne facem datoria să le verificăm. 

Unii colegi de la Constanța de la PNL s-au ridicat din sală în momentul în care se votau proiecte pentru Constanța și au ieșit din sală. Nu am înțeles de ce. 

La Constanța avem o coaliție care este și nu prea este. 

Unul dintre cele mai importante proiecte este cel al Autostrăzii4 Sud, Agigea Mangalia.  Unii colegi se filmau stând la coadă în traficul de pe DN39. Acum când nu mai este ministru de la USR și este Sorin Grindeanu au renunțat la astfel de acțiuni. 

La spitalul pentru care CJ Constanța a trimis proiectul ne așteptam să intre în finanțare PNRR. Noi USR am gestionat cât am putut de bine. Eram aproape siguri că cel puțin acest spital va intra la finanțare. Este vorba despre o aripă în curtea Spitalului Județean Constanța. 

Când colegii mei au lucrat la PNRR am încercat cât mai multe criterii astfel încât decizia să nu fie influențată de factorul politic. Din fericire pentru noi PNRR are criterii și reguli clare. 

Dacă mă refer la proiectele care nu mi-au ieșit în 2022 sunt proiecte pe care le-am depus din 2021 și care sunt ținute la sertar din considerente politice. Poate pentru că parlamentarii constănțeni fac presiuni pentru ca aceste proiecte să nu treacă și să nu se afirme un alt parlamnetar constănțean. Mă refer la accesul persoanelor cu dizabilități pe plajă, sau un proiect de lege ce face referire la restrângerea timpului alocat reclamelor în timpul emisiunilor pentru copii. Mi s-a spus că există o directivă european care contravine acestui proiect. Noi făceam referire strict la emisiunile pentru copii din canalele dedicate acestora. S-au făcut că nu înțeleg și au lăsat așa. 

Au fost proiecte și care au fost respinse. 

Nu am nicio așteptare de la noua conducere a CNA. Este o ciorbă reîncălzită. Știm cum s-au desfășurat lucrurile în mandatul trecut al conducerii propuse. Am văzut membri ai CNA ce au expuneri elucubrante în spațiul public. 

Ne străduim de fiecare dată să împingem lucrurile înainte. Cine spune că poate sta doar în birou să își țină activitatea din birou ca parlamentar ori nu știe despre ce vorbește ori minte. 

Majoritatea inițiativelor legislative pe care le propun vin de la oameni. 

Oamenii vor lucruri simple. Nu bvom merge în campanie electorală. Noi suntem în stradă. Oamenii ne spun ce au nevoie. Ne trag de mânecă. Ne pot trage și de urechi, fără probleme. 

Legea pentru strămutați este în continuare amânată. În acest moment sunt între 70-80.000  de persoane. Se putea discuta despre mai multe variante. Nu se vrea. Nu vom renunța. Am făcut amendament la buget. Se votează așa cum se impune de la partid, din păcate. Mai avem câteva soluții. 

Când vom avea primar la Constanța, în 2024 se va schimba totul. Dacă primarul dă vina acum pe greaua moștenire și constructori, cum îți poți permite să cheltui atâția bani pe luminițele de Crăciun care sunt și în prezent. 

Proiectul pe care colegii mei l-au blamat prin care se dorea alocarea unor sume imense pentru panseluțe a fost blocat. Este o sifonare de bani, fac afirmații asumate. 

Dacă sunt delegate atribuțiile, este problema funcționarilor publici care acceptă așa ceva și semnează documentele cerute. 

Excedentul bugetar este aruncat pe apa Sâmbetei. fostul primar îl folosea doar în campanii electorale. probabil același lucru îl va face și actualul primar. 

Ceea ce propune aparatul Primăriei reprezintă o bătaie de joc. La proiectul de buget vom avea mai multe amendamente. Este vorba despre amendamente la proiecte de dezvoltarea orașului. A scăzut bugetul pentru dezvoltare. 

Sesiunea parlamnetară începe la 1 februarie. Noi am început din 4 ianuarie să lucrărăm, chiar dacă luna ianuarie este lună de vacanță parlamentară constituțională. Noi lucrăm și am în stadii diverse de lucruri 16 inițiative legislative. Am reușit să eliminăm taxa pe soare. Am o inițiativă pentru încurajarea sportului în școli. Vom avea o dezbatere publică și discuții pentru ca tinerii să poată face sport în curtea școlilor. 

Ne-am propus ca în primăvara acestui an să avem un sondaj propriu pentru a avea rezultate concrete și să luăm decizii care se impun. Ne-am propus să avem și candidatul pentru Primăria Constanța și șefia CJ Constanța atunci. 


 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii