Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Alex Călin, impresii după spectacolul "Punk Rock" și așteptările pentru seara aceasta (VIDEO)

ro

25 Aug, 2024 11:11 266 Marime text
Alex Călin, actor la Teatrul Excelsior din București, este prezent în acest weekend la Constanța în spectacolele „Punk Rock” și „Două ore cu pauză”, din cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2024. 
 
Prima reprezentație este programată pentru sâmbătă, 24 august 2024, ora 20:00, la Casa de Cultură, iar al doilea va avea loc duminică, 25 august 2024, de la aceeași oră și în aceeași locație.
 
Alex Călin va vorbi într-un interviu la ZIUA LIVE despre cele două producții ale Teatrului Excelsior, despre experiența trăită pe scenă la malul mării, dar și despre cariera lui artistică. Interviul va avea loc duminică, 25 august 2024, de la ora 11:00.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

„Mi se pare remarcabil că se întâmplă acest eveniment. Este extraordinar că se organizează un astfel de eveniment care este foarte important. Vara vin foarte mulți turiști, ceea ce este foarte smart că poți aduce și turiști la spectacole. Îi doresc viață lungă acestui eveniment“ - a transmis Alex Călin. 


Care sunt așteptpările legate de spectacolul din această seară? 

Nu am așteptări înainte de un spectacol. Vrem să ne facem treaba cât mai bine, să livrăm mesajul pe care vrem să îl dăm prin acest spectacol. Este vorba despre sistemul educațional din România din mai multe perspective. Este o temă ce necesită multe alte spectacole. Este un spectacol la care țin foarte mult. Putem să vorbim despre sistemul educațional de mai multe ori. Mă bucur mult că ne plimbăm cu acest spectacol foarte mult. Starea sistemului educațional este aceeași în toate colțurile lumii. Problemele sunt sistemice. 

Aprecierea publicului ar putea fi un cadou de ziua ta care este mâine? 

Este una dintre cele mai frumoase forme la care mă pot gândi! Am mai petrecut ziua mea de naștere și la filmări! În urmă cu aproximativ 13 ani eram la filmări pentru filmul Selfie tot aici la Constanța. 


Cum a fost colaborarea cu Stere Gulea pentru filmul Moromeții? 

Este un om atât de frumos și onest, și în ceea ce privește munca cât și cum lucrează cu oamenii. Mi-a povestit și despre copilăria de aici din zonă și știu cât de mult ține la acest loc. Mă bucur foarte mult de colaborarea cu Stere Gulea și că fac parte din acest film important pentru cinematografia românească. A fost o experiență unică. 

 În filmul Moromeții joci rolul lui Niculae! Ne poți oferi informații despre acest film?

Filmul este centrat pe Niculae Moromete care a ajuns un scriitor. Acțiunea se petrece în anul 1954. Se centrează și pe povestea de dragoste cu două doamne importante. Sunt și momente importante cu tatăl interpretat de Horațiu Mălăele, un vis devenit realitate să joc alături de Domnia Sa. Vezi prin ce trebuia să treacă un scriitor, legat de cenzură, de presiuni politice. Sunt lucruri ce descriu specific perioada respectivă. este o modalitate de a cunoaște detalii despre acea perioadă.

Din punctul meu de vedere cenzură este și acum, presiunea supra tinerilor artiști fiind diferită. Nu mai trăim în regimul comunist, dar trăim într-un regim politic destul de pervers. Filmul surprinde și lucrurile la care ești dispus să renunță pentru a reuși în carieră. Este un film destul de complex și m-aș bucura să vină oamenii să îl vadă din noiembrie. Aștept ca prima dată când venim cu filmul la Constanța să vină oamenii să ne vadă. Vom sta în dialog cu oamenii la finalul filmului. 

Consideri că este un film care ți-a oferit un salt în carieră?

Cred că în România este o industrie cinematografică mică. Așteptarea mea nu este ca după ce fac un film de lung metraj să îmi aducă un salt. Mâine dimineață o iau de la zeroi, dacă primesc telefon pentru un nou casting, etc. Nu cred că se întâmplă nimic de la sine, chiar dacă ai făcut un rol principal. Nu îmi doresc decât să fiu sănătos și să îți fac treaba cât mai bine. Îmi doresc să îmi fac meseria cu iubire. Nu am mari așteptări, îmi dorecs să vină oamenii la cinematograf. 

Ce rol consideri că a fost cel mai complex? 

„Fluturii sunt liberi“, un spectacol la care țin foarte mult în care jucam un tânăr nevăzător. A fost o provocare mare pentru mine. 


Ai un gen preferat de teatru sau film?

Acum după ce ne-au mai crescut copiii am început să mergem mai des la teatru sau cinema. Sunt filme bune și piese bune de teatru în România. 


Pe lângă actorie ai luat și lecții de dans și canto. AI și multe hobby-uri sportive. Găsești timp să le practici?

Cu doi copii și multă treabă nu mai găsesști timp pentru toate. Aș fi vrut să particip la un triatlon la malul mării. Încerc să mă țin de înot și alergat. îmi este dor de baschet și alte activități. 


La ce proiecte mai lucrezi acum? 

Pe 27 urmează să filmez un lung metraj cu Claudiu Mitcu, apoi la începutul lunii filmez un al doilea scurt metraj alături de soția mea, este primul film în care șlucrăm îmnpreună. Mai sunt în discuții pentru un alt proiect de teatru, dar aștept să se concretizeze. 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

ZIUA LIVEActorul Alex Călin, prezent în două spectacole în acest weekend la Constanța. Detalii despre cele două reprezentații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii