Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 17 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei, marcată festiv, cu o suită de evenimente, și la Tulcea (Galerie FOTO)

ro

16 Aug, 2024 20:24 251 Marime text


Sursa foto: Facebook/ Consiliul Județean Tulcea





 
  • Joi, 15 august 2024, o suită de acţiuni au fost organizate de Garnizoana Tulcea pentru a marca Ziua Marinei Române.
 
După ceremonialul ridicării pavilionului, geacului şi marelui pavoaz la bordul NFC „Fortuna”, a fost intonat imnul de stat și au fost trecute în revistă navele de luptă.
 
 Un sobor de preoți condus de preacucernicul preot Romeo-Gabriel Ispas, protopopul Tulcii, a oficiat un serviciu religios în memoria eroilor marinari și a fost lansată la apă o cruce de flori, potrivit unui anunț al Consiliului Județean Tulcea.
 
Spre încântarea publicului numeros, pe calea apei a sosit, pe Faleza „Ivan Patzaichin”, Neptun, zeul mării, însoțit de naiade.
 
Trei aeronave militare au survolat perimetrul, salutându-și camarazii din Garnizoana Tulcea, iar reprezentanții mai multor arme au făcut exerciții demonstrative pe fluviu și au participat la jocuri marinărești.
 

„În numele președintelui Horia Teodorescu, vă mulțumesc pentru ocazia de a participa la un eveniment ce se desfășoară în această zi plină de încărcătură spirituală și emoțională pentru toți românii, în general, dar mai ales pentru tulceni. Este ziua în care sărbătorim Ziua Marinei Române, Ziua Navalistului, Ziua Municipiului Tulcea, dar dăm cinstirea cuvenită și Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Cu bucurie ne-am adunat astăzi în prezența marinarilor tulceni, a căror fapte sunt întotdeauna dovadă de dăruire și profesionalism. În cei 164 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române , marinarii militari au dat dovadă de sacrificiu și profesionalism, contribuind la menținerea securității naționale, atât a României cât și a spațiului euroatlantic. Revenind la semnificația spirituală a acestei importante zile, permiteți-mi să urez sănătate, prosperitate și realizări pe toate planurile celor care poartă numele Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, urez un călduros «La mulți ani!» navaliștilor, precum și locuitorilor municipiului Tulcea și petrecere frumoasă astăzi!” a transmis organizatorilor consilierul județean Raluca Cacencu.


 
 

Citește și
LIVE Text+Video Ziua Marinei 2024Sărbătoarea de la Constanța, marcată de discursuri, jocuri, concursuri și defilări
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii