Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei Române sărbătorită în mai multe județe, la 122 de ani de la prima aniversare. Evenimentele de la Constanța

ro

12 Aug, 2024 13:19 352 Marime text
Sursa foto: OMD Mangalia - concert Fanfara Militara




Forțele Navale Române organizează, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române – 15 august 2024, o serie de manifestări care cuprind exerciții demonstrative, expoziții de tehnică și armament, ateliere interactive, activități culturale cu specific marinăresc, precum și concerte de muzică militară în municipiile Constanța, Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea și București.

În București, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține luni, 12 august, de la ora 19.00, un concert în piațeta din fața sediului Băncii Națională a României, iar în perioada 12-14 august Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” va putea fi vizitat, gratuit, de copii și de însoțitorii acestora.

Joi, 15 august, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Marinari din Parcul Regele Mihai I (Parcul Herăstrău, zona debarcader) va fi organizată o ceremonie militară și religioasă.

În Constanța, exercițiul naval întrunit „Forțele Navale Române 2024” va avea loc joi, 15 august, între orele 10.00 și 12.00, în dreptul falezei din fața Comandamentului Flotei, iar de la ora 20.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe, în acordurile Muzicii Militare a Forțelor Navale.
 
Citește și
 Muzeul Național al Marinei Române organizează o vânătoare de comori de Ziua Marinei


 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii