Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Mesajul reprezentanților Enel
Ziua Mondială a Eficienței Energetice. Mesajul reprezentanților Enel- Ziua Mondială a Eficienței Energetice este marcată în fiecare an la data de 5 martie.
Această zi este sărbătorită din 1998, când a avut loc în premieră o reuniune la nivel internaţional a experţilor pentru a aborda criza energetică şi soluţiile posibile.
Ziua Mondială a Eficienței Energetice reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă și rațională a energiei.
Reprezentanții biroului de presă Enel România au transmis un mesaj pentru cotidianul ZIUA de Constanța cu acest prilej.
Cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumi iar Ziua Mondială a Eficienței Energetice e ocazia potrivită pentru a pune aceasta temă în centrul dezbaterilor.
Marea provocare pentru întregul domeniu al energiei în următorii ani este trecerea de la modelul economic linear – extragerea resurselor, procesarea lor, transformarea acestora în deșeuri -, la un model economic circular care pune în centru soluțiile de reutilizare și de decarbonizare. Acesta din urmă sta la baza Pactului Ecologic (Green Deal), ce reprezintă cea mai mare oportunitate pentru prosperitate economică și pentru o calitate a vieții mai mare.
Decarbonizarea este crucială, iar sectorul energetic joacă un rol extrem de important. Viitorul înseamnă energie produsă din surse regenerabile, consumată în toate domeniile de activitate si de toți actorii din societate. O mai mare cerere de energie verde înseamnă o economie sustenabilă și consumatori mai implicați. Aceștia din urmă vor juca un rol mult mai important în lanțul energetic. Vedem asta în alte state – prosumatori respectiv persoane care își produc propria energie, clienți care se alătură cooperativelor energetice, sisteme descentralizate, digitalizate și flexibile. Sunt tendințe pe care le vedem și în România.
Grupul Enel este unul dintre actorii principali ai tranziției energetice în lume, investițiile noastre ating cele mai importante linii trasate de UE: noi capacități de producție, de stocare a energiei verzi, soluții de demand response, o infrastructură extinsă de e-mobility etc. În România, companiile Enel sunt perfect aliniate tranziției energetice și au în vedere investiții substanțiale în regenerabile, în eficiență, în digitalizarea rețelei.
Urbanizarea este în creștere, din ce în ce mai mulți oameni locuiesc în orașe în întreaga lume și acest lucru va necesita o utilizare sporită a energiei electrice, schimbând consumul de energie din alte surse cu electricitate în zone precum transport și încălzire. Creșterea calității vieții românilor prin orașe smart și sigure, este mediul în care vrem să activăm, este afacerea în care dorim să excelăm, transmit reprezentanții biroului de presă Enel.
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp