Ziua Mondială a Elefantului Cum realizează comunicarea uriașii inteligenți și sociabili ai sălbăticiei (video)
Ziua Mondială a Elefantului: Cum realizează comunicarea uriașii inteligenți și sociabili ai sălbăticiei
12 Aug, 2021 09:04
ZIUA de Constanta
1796
Marime text
- Elefanții sunt creaturi fascinante, adorate peste tot lume. Sunt animale inteligente, sociabile şi sunt extrem de uşor de recunoscut, după pielea gri şi trompa lor lungă.
Elefanții sunt creaturi fascinante, adorate peste tot lume. Sunt animale inteligente, sociabile şi sunt extrem de uşor de recunoscut, după pielea gri şi trompa lor lungă.
Elefanții sunt mamiferele mari care formează familia Elephantidae din ordinul Proboscidea. În prezent sunt recunoscute trei specii: elefantul african (Loxodonta africana), elefantul african de pădure (L. cyclotis) și elefantul asiatic (Elephas maximus).
Toți elefanții au câteva trăsături distinctive, dintre care cel mai notabil este trompa lungă (numită și proboscidă), utilizată în multe scopuri, în special pentru respirație, ridicarea apei și apucarea obiectelor. Incisivii lor devin colți, și pot servi ca arme și ca unelte pentru mutarea obiectelor și săpare. Pavilioanele mari ale urechilor ajută la controlul temperaturii corpului.
Picioarele, asemănătoare unor piloni, pot susține o greutate mare. Elefanții africani au urechi mai mari și spinări concave, in timp ce elefanții asiatici au urechi mai mici și spinări convexe sau drepte.
Atingerea, o formă importantă de comunicare între elefanți
Atingerea este o formă importantă de comunicare între elefanți. Indivizii se salută reciproc prin mângâierea sau înfășurarea trompelor; acesta din urmă are loc și în timpul unor competiții moderate.
Elefanții mai în vârstă folosesc lovituri cu trompa sau cu piciorul și îmbrânceli pentru a-i disciplina pe cei mai tineri. Indivizii de orice vârstă și sex își ating reciproc gurile, glandele temporale și organele genitale, în special în timpul întâlnirilor sau atunci când sunt excitați. Aceasta lucru permite indivizilor să detecteze indicii chimice, scrie wikipedi.org.
Atingerea este importantă în special pentru comunicarea mamă-pui. Când se deplasează, mamele elefant își ating puii cu trompele sau picioarele când merg alăturat, sau cu cozile dacă puiul se află în spate. Dacă un pui dorește să se odihnească, el va apăsa asupra picioarelor din față ale mamei sale și atunci când vrea să alăpteze, îi va atinge mamela sau piciorul.
În secțiunea Video a materialului puteți vedea o compilație amuzantă de videoclipuri cu elefanți.
Sursa foto-video: Youtube/ funnyplox
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii