Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială a zâmbetului, celebrată astăzi, 4 octombrie

ro

04 Oct, 2024 08:40 232 Marime text
Foto: PixabayZiua mondială a zâmbetului (World Smile Day) este celebrată, anual, în prima zi de vineri a lunii octombrie, în 2024 însemnând data de 4 octombrie.

În 1963, artistul american Harvey Ball a creat imaginea "faţă zâmbitoare" (''smiley face''), reprezentând un buton galben cu două puncte şi o paranteză "închisă", pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-şi exterioriza emoţiile pozitive. Harvey Ball a realizat această imagine pornind de la premisa că toţi oamenii ar trebui să acorde o zi dintr-un an pentru a zâmbi, pentru a face gesturi frumoase şi pentru a-i face pe alţii să zâmbească, potrivit www.worldsmileday.com/ citat de Agerpres.ro

Preocupat de comercializarea excesivă a simbolului său şi de modul în care sensul original al acestuia risca să se piardă din cauza acestei utilizări comerciale excesive, Harvey Ball a lansat ideea de a dedica o zi zâmbetului. El a ales prima zi de vineri a lunii octombrie pentru a sărbători Ziua mondială a zâmbetului, mai scrie sursa menţionată.

În 2024, tema Zilei mondiale a zâmbetului este "Fă o faptă bună, ajută pe cineva să zâmbească!" ("Do an act of kindness. Help one person smile!"), arată www.worldsmileday.com/.

Agerpres.ro

Citește și: 

15 iunieZiua puterii zâmbetului. Ce beneficii aduce organismului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii