Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 06 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Carmen Răducu, directorul general al DGASPC Constanța, despre despre victimele violenței în familie și situația persoanelor instituționalizate

ro

24 Sep, 2021 13:23 4632 Marime text
  • Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, este Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.   
  • Emisiunea poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
Invitatul emisiunii „ZIUA-n amiaza mare”, este Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Este o funcție cu mari responsabilități, de care Carmen Răducu, numită de 10-11 luni, încearcă să se achite cu succes. Este destul de greu, având în vedere că, de exemplu, angajații DGASPC lucrează în condiții de risc permanent, dat fiind beneficiarii de care au grijă: copii și adulți, cu nevoi speciale și diverse boli, instituționalizați în centre ale instituției.
 
Beneficiarii DGASP sunt persoane care veșnic au nevoie de consiliere psihologică, socială, chiar și juridică. Este o muncă extenuantă, de la care angajații Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța încearcă să nu facă rabat, deși, pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie, nu au, încă, asigurate salariile. Speranța vine dinspre Consiliul Județean Constanța, al cărui președinte, Mihai Lupu, a dat asigurări că va găsi soluții pentru ca angajații DGASPC să nu rămână fără lefuri.
 
Carmen Răducu va lămuri toate aceste subiecte și va vorbi, punctual, despre situația persoanelor instituționalizate, copii, adulți, persoane cu handicap, despre adopții, despre victimele violenței în familie etc. 

Avem multe probleme și încercăm să le rezolvăm. Mihai Lupu a dat asigurărri că va depune toate eforturile și va pleca destul de des la sediul Guvernului, pentru a aduce la cunoștință probleme DGASPC-ului. Și a și reușit. Îmi pun mari speranțe în domnul Lupu. S-a implicat în probelemele colegilor, comunității.
 
Întreaga țară se confruntă cu probleme financiare, nu doar Constanța, a spus Carmen Răducu.

Cum a ajuns Carmen Răducu, inginer constructor

În 1983 am absolvit Colegiul Mircea cel Bătrân. Ca toți ceilalți colegi, ne am îndreptat spre partea tehnică. Aveam printre opțiuni Arhitectura, dar am ales intitutul de Construcții.

Am apucat să și profesez. Am terminat facultatea în 88. Apoi a venit revoluția, s-au produs marile schimbări. Am venit prin detașare, la TNUCB Constanța. Apoi inginerii stagiari au fost restructurați, apoi m-am reprofilat. Din 1991 lucrez în domeniul social., a mai spus Răducu la ZIUA-n amiaza mare.  

Ce spun oamenii și cum cer ajutorul DGASPC

Fiecare caz e aparte. Fiecare caz considera că are dreptate și are nevoie să fie ascultat, în primul rând. Sper să am rabdare până la momentul pensionării mele, să am aceiași răbdare și toleranță.

Chiar daca uneori răbdarea îți este pusă la încercare, este important ca persoanele să primească un timp de ascultare, să înțealgă că există criterii prevăzute în lege, care nu pot fi încălcate., a precizat Carmen Răducu.

Cum se descurcă DGASPC în pandemie, acum că s-a anunțat doza a treia de vaccinare

Situația infectărilor cu coronavirus la nivel de DGASPC Constanța: 9 persoane confirmate pozitiv din rândul angajaților instituției, doar 2 sunt vaccinați. Din rândul beneficiarilor, sunt doi copii infectați cu covid 19, sub 12 ani, care se simt și ei bine.  Nici unul nu este în spital, iar cei vaccinați nu au simptome. 

În cazul vaccinaării, dacă va fi nevoie de deplasarea persoanelor, cei care nu se pot deplasa vor fi însoțiți la centrele de vaccinare.  

Despre centrele de plasament

În aceste centre intră copiii care au o măsură de plasament: neglijați de părinți, părăsiți în spital, cu părinți care nu au posibilitatea să îi întrețină.



Părinții apelează, dar țin legătura cu copiii, îi vizitează. Cele mai multe sunt cazurile de neglijenta. Acei copii sunt debusolați, pentru ei conteaza familia decat celelalte lipsuri. Contează acea mică atenție pe care o primesc din partea părinților. , a menționat Carmen Răducu, directorul general al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. 

Interviul integral poate fi urmărit aici. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii