Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:51 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Ce trebuie să știe turiștii despre accesul în Delta Dunării

ro

16 Jul, 2021 13:17 2273 Marime text
Înființată în primăvara lui 2018, Asociația Delta Dunării s-a făcut remarcată aproape imediat. Și asta pentru că scopul înființării acestei organizații a fost acela de a promova destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord.

Asociația este condusă de Cătălin Țibuleac, cel care și-a propus încă de la început să demonstreze că Delta Dunării este paradisul turismului ecologic. 

Și primul succes al Asociației, din care fac parte unități de cazare din Deltă, primării, agenții de turism, Ivan Patzaichin, Consiliul Județean, a fost  înregistrat în 2018, când, față de anul precedent, județul Tulcea s-a situat pe locul întâi pe țară la creșterea numărului de turiști. Cu 77% mai mulți.

Condusă de Cătălin Țibuleac, Asociația Delta Dunării organizează evenimente și se implică activ în proiecte care demonstrează cât de frumos este acest colț de rai. Cătălin Țibuleac, Corina Davidov - consilierul de comunicare al Asociației  și câteva lipovence vesele din comuna Sarichioi  sunt oamenii cu care echipa „ZIUA-n amiaza mare” a stat de vorbă, la ei acasă.
 
Despre evenimentul „Turul satelor albastre ale Deltei”: albastrul lipovenesc

Este un eveniment care a adunat atât membrii ai comunității, membrii ai asociației, voluntari care să contribuie la ceea ce înseamnă menținerea coloristică a caselor, a gardurilor, din această zonă atât de superbă.

Discutăm de ceva vreme cu primarii, cu liderii comunităților, care au oferit  cel mai mare efort în desfășurarea acestui eveniment. Cu ajutorul unui sponsor, nu putem vopsi fără o vopsea, și nu orioce vopsea, o vopsea ecologică, bazată pe apă.

Până la urmă suntem în Delta Dunării și suntem obligați să folosim materiale ecologice, pe cât posibil. Am reușit să organizăm acest eveniment pe ne dorim să îl permnentizăm în fiecare an. Este un semn bun că comunităție rezistă, sunt în stare să aibe această legătură între oamenii mai cu experință și cei tineri, cărora le transmit obiceiurile și tradițiile locului.  
 
Daca ne referim la Deltă, ne referim la natură, la locuitorii Deltei, cei care sunt păstrătorii și continuatorii tradițiilor seculare. , a precizat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării

Din fericire, Delta nu are un sezon estival

Din fericire, Delta nu are un sezon estival. Este vorba de un sezon mai lung, din aprilie până în noiembrie. Avem grad de ocupare, în acest moment,  de 75-85% , grad de ocupare bun, spunem noi. Turiștii au început din ce în ce mai mult să-și rezerve vacanțe în timpul săptămânii, și nu neapărat în weekend. Ceea ce este un semnal pozitiv, vis a vis de categoria de turiști care vizitează Delta, de ceea ce ei își doresc să obțină prin petrecerea unei vacanțe în Deltă.



Este un lucru îmbucurător că turiștii caută să viziteze Delta într-un ritm lent, alături de un ghid autorizat care să le prezinte natura., a spus Țibuleac

Ce trebuie să știe turiștii despre accesul în Delta Dunării

Accesul în Delta Dunării se plătește  printr-un simplu SMS, cum e și trecerea barierei de la Fetești. Nu este nimic complicat, suma este absolut derizorie din punctul meu de vedere. Este vorba despre 5 lei pe zi, cu reduceri dacă achiziționezi pe o perioadă mai lungă. Există această obligație a turistului de a-și achita taxa de rezervație.
 
Dacă turistul dorește să pescuiască, poate să-și achiziționeze tot prin sms din aplicațiile puse la dispoziție de ARBDD, permis de pescuit gratuit., a mai menționat președintele Asociației Delta Dunării.  

  Interviul integral poate fi urmarit aici.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii