Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Porților Deschise la pompierii din județul Tulcea

ro

13 Sep, 2023 09:23 895 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • 13 septembrie este o zi specială pentru toți pompierii din România.

13 septembrie este o zi specială pentru toți pompierii din România. Este ziua în care ne amintim de eroismul, devotamentul și dăruirea a 80 de soldați și 2 ofițeri care, în anul 1848, pe Dealul Spirii, acești eroi din Compania de Pompieri și-au dat viața și au avut un rol esențial în Revoluția română pașoptistă, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea. 

La împlinirea a 175 de ani de la acea zi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea își deschide porțile pentru toți tulcenii și nu numai. 

Miercuri, pe 13 septembrie, începând cu ora 10:00 și până seara, la orele 18:00, pompierii tulceni își așteaptă oaspeții pentru a le povesti cum au ales să devină salvatori, să le spună celor curioși cât de frumoasă este această meserie și care este rolul lor atunci când intervin la un incendiu ori o altă situație de urgență. 

De asemenea, oaspeții noștri se pot bucura și de tehnica pe care pompierii o folosesc, se pot pune în cizmele salvatorilor, pot testa echipamentul din dotarea militarilor și vor putea lua locul pompierilor în autospecialele de intervenție, a încheiat sursa citată.


Citește și:
ISU Ialomița: „La mulți ani, pompieri români!” Ce activități vor fi în județ cu ocazia acestei zile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii