Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:06 21 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua prăjiturilor din zahăr. Cum erau preparate prăjiturile în trecut

ro

09 Jul, 2021 07:49 4543 Marime text
  • Astăzi este una dintre cele mai dulci zile din calendar.
  • La data de 9 iulie este marcată Ziua internațională a prăjiturilor din zahăr.

Prăjiturile sunt considerate de mulți o plăcere vinovată.

Astăzi este un bun prilej de a merge la o cofetărie sau de a prepara o prăjitură pentru cei dragi. Este momentul potrivit pentru a ne răsfăța savurând un desert delicios.

În formele sale mai vechi, prăjiturile erau în mod normal pâine prăjită cu brânză și aveau de obicei o formă de disc, conform wikipedia.org.

Prăjiturile moderne, în special cele cu mai multe straturi, conțin de obicei o combinație de făină, zahăr, ouă și unt sau ulei, toate amestecate cu alte lichide (de obicei, lapte sau apă) și afânători (ca drojdia sau praful de copt).

Pot fi adăugate și ingrediente aromate, cum ar fi piureuri de fructe, nuci, fructe uscate sau confiate; de multe ori se adaugă și numeroase substanțe substituente ale acestor ingrediente primare. Prăjiturile sunt adesea pline cu fructe conservate, creme sau unt și decorate cu marțipan sau fructe confiate.

De multe ori intră în componența meselor de la unele ceremonii, cum ar fi nunți, aniversări și zile de naștere.

Sursă foto: ZIUA de Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii